Odločali so milimetri, zmaga slovenskega kolesarja

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Kolesar Adrie Mobil slavil na Hrvaškem.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar Marko Kump je zmagovalec prve etape CRO Race, nove različice dirke po Hrvaški, ki se je po 200 kilometrov s sprintom končala v Lipiku. Član novomeške Adrie Mobil je bil v tesnem sprintu močnejši od Kazahstanca Jevgenija Gidiča in Romuna Eduarda Michaela Grosuja.

Kump je tudi prvi vodilni na šestdnevni dirki. V prvi osmerici sta končala še dva Slovenca, na osmem mestu Rok Korošec in na desetem Matej Mohorič.

Kump je slavil v tesnem sprintu, zmagovalca so razglasili po fotofinišu. "Pomembno je bilo biti spredaj. S fanti iz ekipe smo poznali krog. Na koncu mi je uspelo. Zelo sem vesel. S sprintom sem začel malce hitro. Na koncu je bilo res tesno, ampak dovolj za mojo zmago," je dejal 31-letnik.

Kump ni samo vodilni na dirki, ampak tudi vodilni po točkah, Dušan Rajović pa je vodilni med mladimi kolesarji. Na drugi etapi dirke bosta tako kar dva kolesarja Adrie Mobil v "majicah".

 "Dirka CRO Race je za nas zadnji veliki cilj v sezoni. Dobro smo se pripravili na dirko in naštudirali etape, še zlasti prvo, saj smo vedeli, da je ta etapa za nas velika priložnost. Etapa je bila glede na profil kar razburljiva, vendar smo imeli ves dan vse pod kontrolo. Ekipa je bila danes enkratna in so izpolnili vsa moja pričakovanja. Upam, da nadaljujemo kakor smo začeli," je dejal trener Branko Filip.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.