Odločili se za radikalno potezo, nihče ne ve, kaj bo z Đokovićem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vodstvo OP Avstralije se je odločilo, da dovoli nastop zgolj cepljenim igralcem, medtem ko stanje Novaka Đokovića še naprej ostaja velika neznanka.
Oglej si celoten članek

Direktor prvega teniškega vrhunca sezone OP Avstralije, Craig Tiley, je zdaj tudi dokončno potrdil, da necepljeni teniški igralci in igralke ne bodo smeli nastopiti na prvem Grand Slam turnirju v novi sezoni.

Že tedne se je napovedovalo, da bi se lahko avstralski organizatorji odločili za to radikalno potezo, njihova odločitev pa dviguje toliko prahu zaradi najboljšega igralca v zgodovini tega turnirja, čigar nastop je zdaj postavljen pod velik vprašaj.

Novak Đoković namreč velja za velika nasprotnika cepljenja, prav tako ni nikoli razkril, ali je dejansko cepljen, tako da njegov status še naprej ostaja velika neznanka.

Foto: Profimedia Novak Đoković

To so potrdili tudi organizatorji OP Avstralije, ki upajo, da se bo devetkratni zmagovalec udeležil njihovega turnirja, toda zaenkrat nimajo še nobene informacije o stanju igralca, ki bi moral med 17. in 30 januarjem braniti lansko zmago.

"Če želite priti sem ter nastopiti na OP Avstralije, morate biti cepljeni. To je bilo že zdavnaj obrazloženo igralcem. Vsi morajo biti cepljeni. Vsi! Tako igralci, kot tudi osebje," je bil jasen Tiley, ki se je seveda moral dotakniti tudi statusa "kralja" Avstralije.

"Ne vemo, kako je z Đokovićem, saj je izjavil, da je zanj cepljenje osebna stvar ter da ne bo govoril o tem. Seveda bi si želeli videti Novaka na našem turnirju, upamo, da pride."

Novak Đoković pa ni edino veliko ime, ki bi lahko imelo težave s prihodom v Avstralijo, saj se o svojem statusu izmed največjih imen ne želi izjasniti niti Daniil Medvedjev.

Melbourne, kjer se bo odvil ta prestižni turnir, je sicer pravkar zaključil 260 dni dolg lockdown, Avstralija ter predvsem zvezna država Victoria pa slovita po svojih strogih predpisih, kateri očitno ne bodo prizanesli niti najboljšim teniškim igralcem sveta.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 11:46 21. November 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 …

  • 23:33 20. November 2021.

    no ja, če bo šlo tako naprej bo kmalu na fuzbal placih samo se krave pasle, ker bodo vsi fuzbalisti …

  • 21:07 20. November 2021.

    Noben problem. Zdravnik mu bo napisal, da se ne sme cepit zaradi poslabšanja predhodnih bolezni. Volk bo sit in koza …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.