Odločitev o ugizu čez teden dni

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodno športno razsodišče je pet ur zasliševalo Luisa Suareza. Odločitev o morebitnem zmanjšanju kazni Fife bo padla v tednu dni.
Oglej si celoten članek

"Odločitev bo sprejeta v najkrajšem možnem času, najverjetneje pred koncem naslednjega tedna," so o Suarezovem primeru sporočili pri Mednarodnem športnem razsodišču (Cas). Urugvajski nogometaš, ki ga je spremljal njegov zastopnik Pere Guardiola, je na vprašanja pristojne komisije v Lozani odgovarjal pet ur.

"Svoja optimistična pričakovanja moramo brzdati, saj spoštujemo to razsodišče," je dejal odvetnik urugvajske nogometne zveze Daniel Cravo. Suarezovi odvetniki sicer pričakujejo, da bo kazen, ki mu jo je zaradi ugriza Giorgia Chiellinija na svetovnem prvenstvu prisodila Fifa, bistveno zmanjšana. Zaradi kazni Mednarodne nogometne zveze bi moral napadalec sicer izpustiti devet tekem svoje reprezentance, eno je že, do konca oktobra pa ne sme sodelovati pri kakršnihkoli nogometnih aktivnostih. Zato tudi ne sme trenirati z Barcelono

Na Suarezovo stran je stopil tudi mednarodni sindikat nogometašev FIFPro: "Sankcije so potrebne, a obstaja vprašanje, če je bila takšna kazen s strani Fife primerna. Luis Suarez je bil že obsojen in ožigosan kot hudobnež v očeh javnosti. Mnogi se strinjajo s Chiellinijem, ki je dejal, da je kazen pretirana. To bi moral pri svoji razsodbi upoštevati tudi Cas. Še zlasti štirimesečna prepoved nogometnih dejavnosti je nepravična, saj je Suarezu odvzela pravico do dela."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.