Odpoved derbija ni pustila posledic

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Z zadetki Marwana Kabhe, Dareta Vršiča in Marcosa Tavaresa so nogometaši Maribora nadoknadili minimalen zaostanek s prve četrtfinalne tekme v Velenju in se prebili med najboljše štiri v pokalnem tekmovanju.
Oglej si celoten članek
"Zadovoljen sem z uvrstitvijo med najboljše štiri ekipe. Ob prvenstvu želimo osvojiti tudi pokal, naše ambicije so velike in to smo dokazali. Edina težava med tekmo je bila sprva v naši nepotrpežljivosti. Ko bomo dovolj potrpežljivi, bodo zmožnosti ekipe ob taktičnih elementih v naši igri vedno prinesle želeni rezultat," je po včerajšnjem dvoboju v Ljudskem vrtu dejal trener Maribora Kruno Jurčić, ki je v drugem polčasu včerajšnjega dvoboja našel zmagovito taktiko: "Potrebovali smo ta prvi gol, za razbremenitev. Igralci so začutili, da Velenjčani padajo v igri in na tem bomo gradili tudi naslednjo tekmo. Moramo biti mirni, vztrajati pri avtomatizmih v naši igri. Moramo s stopnjevanjem ritma ‘mleti’ tekmece in potem bo nenehen pritisk spet prinesel rezultate"

Po Jurčićevih besedah so k zmagi vijoličastih s 3:0 veliko pripomogli tudi navijači: "Čestitke ekipi, ob tem pa velika zahvala našim navijačem, posebej Violam. Zelo nam je pomembno, predvsem igralcem, saj jaz pri tem nisem pomemben, da so navijači občutili tekmo in podpirali ekipo v trenutkih, ko ni šlo vse od načrtih. To je bilo velikega pomena, namenili so nam veliko podporo. Razveselili smo jih in to je smisel našega delovanja.”

 

Odpovedan prvenestveni derbi proti Olimpiji v mariborskem taboru očitno ni pustil posledic, obračun proti Rudarju pa bo Jurčiću v veliko pomoč pri pripravi na naslednje dvoboje: "Fantje delajo zelo dobro, skušajo prenesti zadeve s treningov v tekme. Imajo kvaliteto in le vprašanje časa je, kdaj bo ta med tekmo prišla do izraza. V prvem polčasu tega nismo potrdili. Ne smemo pa pozabiti, da smo igrali proti nasprotniku, ki je organiziran, agresiven v dvobojih. Težko je igrati proti takšnim ekipam, a sem vztrajal med polčasom, naj čakamo, da se pojavijo ‘luknje’ v njihovi postavitvi, da počakamo na svoje priložnosti in prišle so. To mi bo pomagalo tudi pri pripravi naslednje tekme, ko bom lahko igralcem rekel, bili ste potrpežljivi in to nam je prineslo zmago."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.