Odpovedane tri dirke, tudi najbolj tradicionalna

Foto: Epa
Foto: Epa
Pandemija novega koronavirusa močno vpliva na koledar motociklističnega svetovnega prvenstva.
Oglej si celoten članek

V tej sezoni zaradi tega niso mogli izpeljati niti ene preizkušnje v razredu motoGP. Po novem pa je ne bodo niti na Sachsenringu za VN Nemčije. Preizkušnjo, ki bi morala biti med 19. in 21. junijem, so preložili na leto 2021, sporočajo organizatorji.

Foto Svetovni prvak in njegova vroča izbranka uživata v bližini Slovenije

Imetnik pravic motoGP Dorna in organizator dirke Adac sta v zadnjih dneh preverila vse razpoložljive možnosti. Obe strani sta se na koncu odločili, da letošnjo preizkušnjo prenesejo na naslednje leto. Dodajajo, da bodo vse že kupljene vstopnice veljale tudi za prihodnje leto.

Ob nemški pa so morali odpovedati tudi dirki na Nizozemskem in Finskem. Dirka v Assnu, ki je bila edina na sporedu vse od leta 1949, bi morala biti med 26. in 28. junijem, na KymiRingu pa med 10. in 12. julijem. V vseh treh državah so prepovedane množične prireditve zaradi pandemije koronavirusa.

"Zelo nas žalosti, da moramo odpovedati te tri dirke. Se pa veselimo, da se bomo leta 2021 vrnili na Sachsenring in v Assen ter da bomo v naslednji sezoni lahko spremljali debitantsko finsko dirko," je dejal šef Dorne Carmelo Ezpeleta.

Naslednja dirka na koledarju je predvidena za 9. avgust v Brnu za VN Češke.

Zaradi pandemije letos še ni bilo dirke v razredu motoGP, na začetku so v Katarju izvedli le kvalifikacijski preizkušnji v razredih moto2 in moto3. Tako je bilo doslej preloženih sedem dirk sezone v motoGP, odpovedana pa tista v Katarju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.