Odprtje spremljalo tri milijarde gledalcev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Petkovo slavnostno odprtje olimpijskih iger v Sočiju je pred televizijske sprejemnike po vsem svetu privabilo tri milijarde gledalcev.
Oglej si celoten članek

Takšno oceno števila gledalcev je danes podal organizacijski odbor iger v Sočiju. "Prireditev si je ogledalo 40.000 ljudi na stadionu Fišt, pred televizijskimi sprejemniki pa jih je bilo po vsem svetu tri milijarde," so sporočili ruski prireditelji.

V Evropi je bila najboljša gledanost v Nemčiji, kjer je pred sprejemniki sedelo 8,99 milijona gledalcev. Kot je sporočila agencija Meedia, je ta številka v tej državi največja gledanost takšnih slovesnosti zimskih iger po Lillehammerju 1994, ko je bilo gledalcev 9,24 milijona. V Franciji je odprtje iger spremljalo 5,5 milijona gledalcev, v Veliki Britaniji pa 2,5 milijona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.