Odprtje tekaške sezone: na Krasu

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Odprtje tekaške sezone bo tako kot že zadnjih 10 let pripadlo tekačem na Malem kraškem maratonu.
Oglej si celoten članek
Kraškega maratona se bo udeležil tudi naš fotograf, zato pričakujte veliko, obsežno in atraktivno fotogalerijo!

11. izvedba zapored bo še bolj zanimiva kot dosedanje.  Ob tej priložnosti so organizatorji poleg dveh tras (21 km in 8 km) poskrbeli še za bogat spremljevalni program. Pozabiti ne gre na tekmo v hitri hoji in pohod po Kosovelovi poti, vključno z ogledom Kosovelove hiše. Organizatorji niso pozabili niti na najmlajše, ki imajo od 9.30 dalje možnost otroškega varstva, Cicihop teka (400 in 200 metrov), Očkov tek za najmlajše in njihove očete. Na svoj račun bodo prišli tudi spremljevalci tekačev in obiskovalci prireditve, ki se bodo lahko sprehodili med stojnicami na sejmu športne opreme, si ogledali nastop kubanskega plesa, hip hop skupine in akrobatov Kraških Kobilic.

Miha Penko, soorganizator Malega kraškega maratona: "Veseli nas, da je prijav na maraton letos še več kot v preteklih letih, kar je dokaz, da imajo rekreativni tekači radi kraški maraton. To je pohvala in hkrati tudi obveza za nas, saj si želimo ustreči vsem željam tekačev. Tako bodo tudi v letošnjem letu ob prihodu v cilj deležni kraške jote, imeli pa bodo tudi možnost masaže, ki jo pripravlja Pulz šport. Pulzovci bodo pripravili tudi skupinsko ogrevanje pred tekmo in se potem prelevili v tempo tekače – zajčke. Ob sami progi bo poleg številnih okrepčevalnic z vodo in svežim sadjem na različnih odsekih igrala tudi živa glasba. Glede na širino naše trase ter zmožnost kapacitet na startno-ciljnem prostoru je tek omejen na prvih tri tisoč tekačev, ki bodo poleg prijave plačali še startnino."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.