Odrekel se bo Jordanovi številki

Foto: Žurnal24 LeBron_James_Reuters_100408a - main
LeBron James bo po koncu sezone zamenjal številko 23. Meni, da je iz spoštovanja do Michael Jordana, ne bi smel nositi nihče. Bo zamenjal le številko, ali pa tudi klubski dres?
Oglej si celoten članek

LeBron James, košarkar Cleveland Cavaliersov, namerava po koncu letošnje sezone zamenjati številko. Številko 23 bo zamenjal za številko 6. To bo storil iz spoštovanja do največjega košarkarja vseh časov - Michaela Jordana, ki je imel to isto številko. Medtem ne pojenjajo govorice, da bo zamenjal tudi dres Cavsov, saj si ga novi ruski lastnik Netsov še kako želi v svojih vrstah.

"Jordan je naredil toliko dobrega za košarko in zato mu moramo izkazati spoštovanje. Ne more dobiti svojega loga in zato mu moramo dati nekaj drugega. Mislim, da ne bi smel noben igralec nositi dresa s številko 23. Začel bom s peticijo med košarkarji v ligi NBA. Želim, da jo podpišejo vsi. Če se bom jaz odrekel številki 23, naj se je tudi vsi ostali." Ob Jamesu ima trenutno številko 23 še enajst košakarjev (Marcus Camby, Jason Richardson, Kevin Martin …).

Zlobni jeziki pravijo, da bo številko zamenjal tudi zato, da se bo znova povečala prodaja njegovih dresov. In zakaj številka 6? To že zdaj uporablja, ko igra za ameriško reprezentanco. Izbral pa jo je, ker jo je imel njegov drugi najbolj priljubljen košarkar (Julius Erving).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.