Odslej rdeč karton tudi za kašelj!

Foto: Epa
Foto: Epa
V angleškem nogometnem prvenstvu so se domislili nove kazni, katere povod je bila koronavirusna pandemija.
Oglej si celoten članek

Sodniki na nogometnih tekmah bodo lahko nogometaše kaznovali z rdečim kartonom in s predčasno potjo v slačilnico, če bodo ocenili, da so ti namerno kašljali v smeri tekmeca ali sodnika, je sporočila Angleška nogometna zveza FA.

Mednarodni odbor za nogometna pravila (Ifab) je že sporočil, da bo odločitev, ali je nogometaš res namerno kašljal v smeri tekmeca ali sodnika, povsem v domeni glavnega sodnika tekme.

Po mnenju Ifaba je namerno kašljanje podobno kot "uporaba napadalnega, žaljivega govora oziroma gest".

Ukrepi Brez gledalcev še kar nekaj časa

"Če bo kašljanje naključno, sodnik seveda ne bo posegel po kazni, prav tako ne, če bo do kašljanja prišlo na dovolj veliki razdalji med igralcema. Če pa bo sodnik ocenil, da gre za namerno kašljanje, bo lahko nogometaša takoj izključil," so še zapisali pri Ifabu.

Navodila oziroma priporočila FA so že stopila v veljavo, uporabljali pa jih bodo na vseh ravneh nogometnih tekmovanj v Angliji.

Premier League Vroč zadnji dan dal vse odgovore o Ligi prvakov in obstanku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.