Odstop vodstva protidopinške agencije Jamajke

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Celotno vodstvo jamajške atletske protidopinške agencije (JADCO) na čelu s predsednikom Herbom Elliotom je podalo svoj odstop.
Oglej si celoten članek

Odločitev o koncu mandata enajstih članov jamajške atletske protidopinške agencije (JADCO) bo uradno uveljavljena konec decembra in je posledica obtožb o sistematičnem kršenju dopinških pravil in prikrivanju storilcev.

"Ta korak je pomemben in gre v pravo smer. Pričakovanja javnosti so bila velika, saj je bilo potrebno zajeziti velike sume o nepravilnostih," je dejala Natalie Neita-Headley, ministrica, pristojna za šport na Jamajki. O kršenju dopinških pravil na tem karibskem otoku so govorili tudi na nedavni konferenci Svetovne protidopinške agencije (WADA) v Johannesburgu.

Avgusta, takoj po svetovnem prvenstvu v atletiki v Moskvi, je nekdanja izvršna direktorica JADCO Renee Anne Shirley za ameriški Sports Illustrated obširno spregovorila o kršenju dopinških pravil na Jamajki.

V kratkem obdobju letošnjega leta je dobilo kazni prepovedi nastopanja osem jamajških športnikov iz treh različnih športov, med drugimi šest atletov na čelu z dvakratno olimpijsko zmagovalko na 200 m Veronico Campbell-Brown, nekdanjim svetovnim rekorderjem na 100 m Asafo Powllom in dvakrat srebrno iz OI Sherone Simpson.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.