Ogier pred zadnjim dnem v vodstvu po Mehiki

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovni prvak v reliju Francoz Sébastien Ogier (Volkswagen) vodi po dveh etapah relija v Mehiki, tretje dirke svetovnega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Pred zadnjimi hitrostnimi preizkušnjami ima minuto naskoka pred moštvenim sotekmovalcem Fincem Jari-Mattijem Latvalo, tretji je Belgijec Thierry Neuville (Hyundai), ki pa zaostaja že več kot štiri minute.

Volkswagnova dvojica je izkoristila tudi smolo drugouvrščenega Madsa Østberga, Norvežan je že na uvodni preizkušnji drugega dne zapeljal s ceste in poškodoval svojega citroena DS3, s sovoznikom Jonasom Anderssonom sta skušala sama popraviti zadnje levo kolo in obeso, vendar je bila okvara prevelika, zato sta morala pred naslednjim "brzincem" končati nastop v Mehiki. Za Citroën se je reli slabo končal, saj je odstopil tudi Andreas Mikkelsen, tako da je njihov najboljši dirkač Britanec Kris Meeke na devetem mestu.

Le del relija

Ogier je imel tudi nekaj težav pred koncem predzadnje etape, ko je zapeljal v veliko luknjo in v njej poškodoval pnevmatiko, vseeno pa je ubranil velik naskok.

"Kar dobro sem udaril, vendar je vse v redu. Nisem izgubil veliko, tudi to je del relija," je dogajanje pospremil svetovni prvak. Na tretje mesto se je prebil Hyundaijev dirkač Belgijec Thierry Neuville, ki pa nima realnih možnosti v boju za zmago; zaostanki pa so nato še večji, četrti Britanec Elfyn Evans za vodilnim zaostaja že pet minut in pol, peti Čeh Martin Prokop pa že osem.

Reli v okolici Leóna se bo končal danes z zadnjimi štirimi hitrostnimi preizkušnjami.

Reli po Mehiki, 2. etapa, rezultati:

1. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/VW Polo-R) 3:36:42,2 sekunde
2. Jari-Matti Latvala/Mikka Anttila (Fin/VW Polo-R) + 1:00,3
3. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Bel/Hyundai i20) 4:37,0
4. Elfyn Evans/Daniel Barritt (VBr/Ford Fiesta RS) 5:24,0
5. Martin Prokop/Jan Tomanek (Češ/Ford Fiesta RS) 8:02,5
6. Benito Guerra/Borja Rozada (Meh/Špa/Ford Fiesta RS) 10:33,6
7. Chris Atkinson/Stephane Prevot (Avs/Bel/Hyundai i20) 12:18,3
8. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Ford Fiesta RS) 16:09,4
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.