Đoković bo imel priložnost za revanšo

Foto: EPA novak đoković op avstralije Foto: EPA novak đoković Foto: EPA novak đoković Foto: EPA novak đoković Foto: EPA milos raonic op avstralije Foto: EPA op avstralije raonic Foto: EPA op avstralije venus williams Foto: EPA op avstralije venus williams Foto: EPA op avstralije madison keys Foto: EPA op avstralije madison keys Foto: EPA op avstralije serena Foto: EPA op avstralije serena Foto: EPA op avstralije serena Foto: EPA op avstralije serena Foto: EPA op avstralije cibulkova Foto: EPA op avstralije cibulkova Foto: EPA op avstralije cibulkova Foto: EPA op avstralije wawrinka Foto: EPA op avstralije wawrinka nišikori Foto: EPA op avstralije wawrinka Foto: EPA op avstralije wawrinka Foto: EPA op avstralije nišikori Foto: EPA op avstralije nišikori
Prvi igralec sveta Novak Đoković se je z zmago proti Milosu Raonicu (7:6(5), 6:4, 7:6(6)) uvrstil v polfinale OP Avstralije, kjer se bo pomeril s svojim lanskoletnim krvnikom Stanom Wawrinko.
Oglej si celoten članek

V Melbournu so znani vsi štirje polfinalisti uvodnega Grand Slama letošnje sezone. Potem ko sta se v torek med najboljše štiri uvrstila Tomaš Berdych in Andy Murray, sta se jima v sredo pridružila še prvi nosilec Novak Đoković in branilec naslova Stan Wawrinka.

Številka ena svetovnega tenisa in štirikratni zmagovalec turnirja je v drugem polfinalnem obračunu brez izgbuljenega niza izločil Milosa Raonica, medtem ko je Wawrinka v zgodnjih jutranjih urah po slovenskem času ugnal Keija Nišikorija (6:3, 6:4, 7:6(6)).

Pri dekletih je obračun sester Williams preprečila 19-letna Madison Keys, ki je bila v treh nizih boljša od Venus. Serena si je napredovanje zagotovila z gladko zmago nad Dominiko Čibulkovo (6:2, 6:2).

Ponovitev lanskoletnega četrtfinala

Đoković in Wawrinka sta se v Melbournu pomerila lani v četrtfinalu, ko je Švicar po hudem boju po petih nizih na poti do zmage ugnal Srba. Ta pa je v osmini finala uvodnega turnirja za veliki slam leta 2013 slavil prav tako po petih nizih. Đoković in Wawrinka sta se doslej pomerila devetnajstkrat, Srb pa vodi s 16:3.

"Danes sem po mojem mnenju igral najbolje na letošnjem turnirju. Iz dvoboja v dvoboj stopnjujem svojo igro. Danes sem v pravih trenutkih dobro udarjal z osnovne linije in tudi dobro serviral. Zelo zbran in osredotočen sem bil v prvem nizu, ki bi se sicer lahko odvil tudi drugače, najpomembnejši pa je bil odvzem servisa tekmecu v prvi igri drugega niza. Tedaj sem začutil olajšanje in igra je veliko bolje stekla. Stan je branilec naslova, zadnja tri leta sva vedno igrala pet nizov. Velikokrat sva igrala drug z drugim in kakšne skrivnosti ni, vem, kako moram igrati za zmago," je dejal Đoković, ki se je petindvajsetič uvrstil v polfinale grand slamov.

"Preprosto vesel sem, da se mi je uspelo ponovno uvrstiti v polfinale. Z Nišikorijem ni bilo nikoli lahko igrati in tudi tokrat je bilo tako. Uspelo mi je igrati dovolj agresivno, da sem bil ves čas v prednosti in mu nisem dovolil, da bi me prisilil v obrambno igro," je pojasnil Wawrinka, ki se je Japoncu oddolžil za poraz v lanskem četrtfinalu odprtega prvenstva ZDA.

Serena dominirala, Keys presenetila

Serena Williams je z izjemno igro povsem dotolkla lansko finalistko Cibulkovo. Devetnajstletna Keysova pa ostaja veliko presenečenje turnirja. Tokrat je izločila Venus Williams in je s tem preprečila, da bi se sestri Williams pomerili v polfinalu; zadnjič se je na turnirjih za grand slam to zgodilo leta 2000 v Wimbledonu.

OP Avstralije, četrtfinale:

Moški

Stan Wawrinka (Švi/4) : Kei Nišikori (Jap/5) 6:3, 6:4, 7:6 (6)
Novak Đoković (Srb/1) : Miloš Raonić (Kan/8) 7:6 (5), 6:4, 6:2

Ženske

Madison Keys (ZDA) : Venus Williams (ZDA/18) 6:3, 4:6, 6:4
Serena Williams (ZDA/1) : Dominika Čibulkova (Slk/11) 6:2, 6:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.