Đoković garal za tretji finale v Parizu

Foto: EPA
Foto: EPA
Novak Đoković je drugi finalist OP Francije, potem ko je v polfinalu po petih nizih strl odpor Andyja Murrayja z rezultatom 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1.
Oglej si celoten članek

Novak Đoković se je z zmago proti Andyju Murrayju uvrstil v finale OP Francije, kjer se bo pomeril s Stanom Wawrinko.  Srbski tenisač je dvakratni finalist Roland Garrosa (2012, 2014), z zmago pa bi postal osmi tenisač v zgodovini, ki je osvojil vse štiri turnirje za Grand Slam.

"Dobro sem se počutil, a Andy se je izkazal za izredno trdoživega nasprotnika. Včeraj sem imel slabši tretji niz, nasprotnik pa mi je v četrtem danes vsilil svoj ritem igre. Njegov servis je deloval res dobro, zato sem vedel, da bo do konca še težka. A sem potem le sestavil svojo igro in uvrstitve v finale se zelo veselim," je po zmagi dejal prvi igralec sveta.

Polfinalni obračun so morali v petek prekiniti zaradi nevihte, tenisača pa sta nadaljevala pri rezultatu 6:3, 6:3, 5:7, 3:3. Đoković je začel udarno, vendar je bil ponovno Murray tisti, ki je prvi prišel do brejka in kasneje do izenačenja na 2:2 v nizih.

Odločilni niz se je začel po notah prvega nosilca, ki je takoj odvzel servis nasprotniku in z drugim brejkom v šesti igri ražčistil vse dvome o zmagovalcu. Murray v odločilnem nizu nikakor ne najde odgovora na igro prvega igralca sveta, ki je na zadnjih štirih medsebojnih obračunih nasprotniku prepustil vsega štiri igre (OP Avstralije - 6:0, Indian Wells - 6:3, Miami - 6:0, OP Francije - 6:1)

Đoković je dobil zadnjih sedem zaporednih velikih turnirjev, njegov zmagoviti niz pa med drugim vključuje lovorike na Mastersih v Parizu (2014), Indian Wellsu (2015), Miamiju (2015). Monte Carlu (2015) in Rimu (2015). Letošnjo sezono je začel z rekordno peto zmago na OP Avstralije, potem ko je novembra lani še četrtič osvojil turnir najboljše osmerice World Tour Finals (2014).

OP Francije, polfinale (M):

Novak Đoković (Srb/1) : Andy Murray (VBr/3) 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.