Đoković in Rogge razglasila dan športa

Foto: EPA
Foto: EPA
Generalna skupščina Združenih narodov je 6. april razglasila za mednarodni dan športa.
Oglej si celoten članek

Zasedanja generalne skuščine ZN sta se udeležila tudi najboljši tenisač sveta Srb Novak Đoković in predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Moka) Jacques Rogge.

Rogge: "Šport spodbuja mir in pomaga mladim"

"Mednarodni dan športa bo spodbujal širjenje fair playa, medsebojno sodelovanje in spoštovanje tekmecev. Vsaka uspešna družba temelji na teh osnovah," je dejal Đoković in dodal, da šport otrokom po vsem svetu pomaga, da niso na ulicah, podvrženi kriminalu ter drogam.

Rogge je povedal, da šport dandanes spodbuja mir in pomaga mladim, da pridejo do prave samopodobe, pomaga, da pridejo do izobrazbe ter je obenem alternativa konfliktom v družbi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.