Đoković o napotkih Beckerja med dvoboji

Foto: EPA
Foto: EPA
Boris Becker je Novaka Đokovića spravil v zadrego. V svoji najnovejši knjigi namreč trdi, da s svojim varovancem komunicira med dvoboji, to pa je v tenisu strogo prepovedano.
Oglej si celoten članek

Novak Đoković se je moral na novinarski konferenci pred začetkom turnirja v Wimbledonu zagovarjati, zaradi napisanih vrstic v novi knjigi Borisa Beckerja. Trener Srba Becker je namreč v knjigi zapisal, da z Đokovićem tudi med dvoboji komunicira in, da sta trenutna številka ena teniškega sveta in Švicar Roger Federer, le lažna prijatelja. Đoković je na tiskovni konferenci kot ponavadi nastopal samozavestno, a so ga vprašanja o Beckerjevi avtobiografiji le spravila v zadrego.

"Menim, da ne goljufava. Mislim, da temu ne moremo reči goljufanje. Priznam, da so različni načini, recimo, komunikacije, ki jih omenja tudi Becker v knjigi. Način kako se pogledaš s trenerjem, način kako 'čutiš' svoj boks in boks 'čuti' kaj se ti dogaja na igrišču. Menim, da je to le nekaj kar ti je v uteho, ti da samozavest," je Đoković odgovoril na očitke, da mu trener med tekmo daje znake, kako igrati.

Vsaka oblika komunikacije je strogo prepovedana

Po pravilniku tenisa, je vsakršna verbalna in neverbalna komunikacija med trenerjem in igralcem prepovedana. Napotkov igralci v nobenem primeru ne smejo dobivati (izjema so ekipne tekme v Davisovem pokalu).

"Ne pove mi, kam naj serviram ali v katero stran igrišča naj pošljem žogico, komunikacija izraža bolj spodbujanje in podporo," je nekoliko zardel Đoković povedal novinarjem, a tudi priznal, da ekipa z igralcem komunicira, predvsem v težkih situacijah. "Mislim, da je komunikacija dopustna, dokler ne prestopa določenih mej," se je Đoković zagovarjal in dodal, da bi sodniki v primeru kršitev itak prekinili dvoboj in kršitelju izpovedali opozorilo, nato pa kazen.

Zapisanega o Federerju Đoković ni želel komentirati je pa povedal, da so mediji Beckerjev citat nekoliko napihnili. "Mislim, da si mediji želijo velikih rivalstev v tenisu in zato umetno ustvarijo napetost med dvema igralcema. Namesto tega bi se morali vsi osredotočiti na pravilne vrednote in fair play ter spoštovati nasprotnike in igro samo," se je poskusil Đoković otepati nadaljnjih vprašanj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.