Še ostrejši napad na Đokovića: "Ali ne vidite, kaj počne?"

Foto: Epa novak đoković
Najboljši tenisač na svetu se je na prvi val kritik odzval zelo spoštljivo, kar pa Avstralca ni odvrnilo od novega napada.
Oglej si celoten članek

Kontroverzni avstralski tenisač Nick Kyrgios nadaljuje osebno bitko s prvim igralcem sveta Srbom Novakom Đokovićem. Vse skupaj se je začelo pred nekaj tedni, ko je Kyrgios v podkastu Bena Rothenberga obračunal s prvim igralcem sveta. 

"Đoković je noro obseden s tem, da bi ga imeli radi. Rad bi bil kot Roger Federer. Zaradi tega ga ne prenesem. To slavje po dvoboju, ko občinstvu pošilja poljube, je tako osladno. Res osladno," je bil oster Avstralec.

Foto: Epa novak đoković

Đoković je na to temo spregovoril med pripravami v Beogradu, kjer je srbskim novinarjem dejal, da "Kyrgios ni slab fant, vendar ne razumem, zakaj govori takšne reči." Dodal je, da z Avstralcem nima nobenih težav in da mu je pred štirimi leti celo ponudil svojo pomoč, ko so se nanj pričele zgrinjati kritike.

Foto: Epa "Tudi jaz sem doživel veliko kritik na začetku svoje kariere. Očitno se je med nama nekaj spremenilo. Jaz ga spoštujem, tako kot vse druge igralce. Nimam težav z njim, pa naj govori, kar hoče," je povedal Srb.

Đokovićeva ponudba je pri Kyrgiosu padla na neplodna tla. "Zakaj bi se? In kaj mi bo svetoval? Le kaj bi mi lahko svetoval? Zakaj mislite, da moral po nasvet k njemu? Res vas ne razumem. Ali ste ga videli, kako se obnaša do pobiralcev žog in nabija žogice med ljudi? Ne vidite? Zakaj se o tem ne govori toliko kot o meni? Zakaj? Povejte, če se motim," je besnel.

Kyrgios sicer velja za enega najbolj nadarjenih mladih tenisačev na svetu. Ko se je pri vsega 19 letih uvrstil v četrtfinale Wimbledona, so mu strokovnjaki napovedovali blestečo kariero, a se zgodba razpleta povsem drugače. Če je nekoč prevladovalo mnenje, da bo Avstralec osvojil kopico grand slamov in postal številka ena, je danes samo še vprašanje časa, kdaj bo storil usodno napako in si prislužil dolgotrajno prepoved nastopanja s strani Združenja teniških profesionalcev (ATP).

Foto: Epa

Avstralec je znan po ostrih prepirih s sodniki, prepuščanju dvobojev ("tanking") in nespodobnemu vedenju, kar ga je v preteklosti stalo več deset tisoč evrov.

Prav ta teden je bil zaradi nešportnega vedenja na travnatem turnirju serije 500 v Londonu kaznovan z 20.000 dolarji.

Prejšnji mesec je bil diskvalificiran na peščenem mastersu v Rimu, kjer je preklinjal v smeri linijskega sodnika, brcnil plastenko in na igrišče vrgel stol.

Tenisač Prislužil si je 20.000 evrov kazni

Na OP Avstralije leta 2015 je bil kaznovan s 5000 dolarji zaradi grdih besed in uničevanja opreme, nato sta ga v Wimbledonu istega leta doleteli še kazni zaradi nešportnega vedenja ($12.000) in preklinjanja ($2500).

Grde besede so ga po denarnici udarile kar na treh od štirih grand slamov v sezoni 2016, skupno je v tistem letu samo zaradi kletvic moral plačati skoraj 20.000 ameriških dolarjev.

Spor s sodnikom "Imaš en posel, to je avt ... in imaš smešno čepico"

Najvišjo kazen ($33.000) doslej je dobil zaradi prepuščanja točk nasprotniku na mastersu v Šanghaju leta 2016.

Leto kasneje je na istem turnirju brez razloga predal po izgubljenem prvem nizu in si pridelal 10.000 dolarjev kazni, za nameček pa je moral vrniti tudi 21.000 dolarjev denarne nagrade.

Pred dvema letoma je v nekem intervjuju priznal, da je v karieri namerno izgubil vsaj osem obračunov.

Foto: EPA nick kyrgios

Kyrgios je sicer velik navijač Rogerja Federerja, o katerem vedno govori z izbranimi besedami. Prav tako je dober prijatelj Andyja Murrayja, s katerim se družita tudi zasebno.

Precej slabši odnos ima z Rafaelom Nadalom in Novakom Đokovićem. Špancu očita dvoličnost, medtem ko naj bi bil Srb obseden z odobravanjem množic.

Za najodmevnejši incident doslej je poskrbel na kanadskem mastersu letu 2015, kjer je Stanu Wawrinki med dvobojem zabrusil: "Kokkinakis (Thanasi, op. a.) je spal s tvojo punco. Žal mi je, da ti moram to povedati, prijatelj."

Izjavil je še, da je Švicar, ki je bil tedaj v zvezi z 11 let mlajšo Hrvatico Dono Vekić, "30-letnik, ki spi z 18-letnicami." Te besede so mu prinesle dobrih 13.000 dolarjev kazni in 28-dnevno prepoved nastopanja.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 22:59 23. Junij 2019.

    Dejstvo je, da je Kyrgios pac special case, dejstvo pa je tudi, da Novakovo zahvaljevanje publiki dejansko deluje rahlo posiljeno, …

  • 11:09 23. Junij 2019.

    Kaj sploh pišete o tem bedaku, saj vidite, da je navaden cirkusant. Novak je zanj doktor.

  • 19:20 22. Junij 2019.

    Kakšen pa naj bo. Srb kot srb.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.