Đoković še drugič naprej po predaji

Foto: EPA
Foto: EPA
Na zadnjem grand slamu sezone so v konkurenci posameznikov in posameznic že odigrali nekaj dvobojev. Slovenska ženska dvojica v tretji krog.
Oglej si celoten članek

V posamični konkurenci se je v osmino finala prebil Francoz Jo-Wilfried Tsonga, deveti nosilec, ki je premagal Južnoafričana Kevina Andersona, 23. nosilca, s 6:3, 6:4, 7:6 (4).

Zanesljivo je proti domačinu Ryanu Harrisonu napredoval tudi Ciprčan Marcos Baghdatis (6:3, 7:6(4), 1:6, 6:1), še en Američan Jack Sock pa je presenetljivo zlahka ugnal sedmega nosilca - Hrvata Marina Čilića (6:4, 6:3, 6:3).

Med šestnajst najboljših se je prebil tudi prvi nosilec Novak Đoković, že drugič zapored po predaji. Rus Mihail Južni je v prvem nizu izgubljal s 4:2, nato pa zaradi poškodbe odnehal.

Đokoviću se je v drugem krogu proti Čehu Jiriju Veselyju šele drugič v karieri zgodilo, da je na grand slamih napredoval po predaji, le nekaj dni kasneje pa še tretjič. 

Vincijeva in Wozniackijeva v osmino finala

Sedma nosilka Roberta Vinci je odpravila 94 mest nižje uvrščeno 21-letno Nemko Carino Witthöft s 6:0, 5:7, 6:3 in se uvrstila v osmino finala. Vincijeva se je lani senzacionalno prebila vse do svojega premiernega finala na odprtem prvenstvu Združenih držav Amerike v posamični konkurenci, potem ko je v polfinalu izločila favorizirano Američanko Sereno Williams. Nato je v finalu klonila proti zdaj že tekmovalno upokojeni rojakinji Flavii Pennetti.

Prvič v karieri je v osmino finala US opna napredovala Latvijka Anastasija Sevastova, potem ko je s 6:4, 6:1 izločila Ukrajinko Katerino Bondarenko. Latvijka tako nadaljuje svoj nepričakovani pohod, ki ga je zaznamovala senzacionalna zmaga nad tretjo nosilko, zmagovalko Roland Garrosa Španko Garbine Muguruza v 2. krogu. Šestindvajsetletna Latvijka, 48. igralka sveta, ki je leta 2013 zaradi poškodb začasno prekinila kariero, je izenačila rekordno uvrstitev na turnirjih za grand slam, ko se je leta 2011 na OP Avstralije prav tako prebila do osmine finala.

Očitno je pravo formo odkrila Danka Caroline Wozniacki, ki je prav tako postala članica najboljših 16 na US opnu. S 6:3, 6:1 je na stadionu Arthurja Asheja premagala Romunko Monico Niculescu, potem ko je v 2. krogu bila boljša od zmagovalke turnirja v velikem jabolku leta 2004 Rusinje Svetlane Kuznjecove. Tako Vincijeva kot Wozniackijeva sta v svoji karieri že bili članici prve deseterice na svetovni jakostni lestvici WTA, a še nimata osvojene najprestižnejše od lovorik, katerega od štirih turnirjev za grand slam v konkurenci posameznic.

Vincijeva, 33-letna veteranka, je bila najvišje sedma, Wozniackijeva, ki se je na US opnu dvakrat uvrstila v finale v letih 2009 in 2014, pa celo prva. Leta 2009 je izgubila z upokojeno Belgijko Kim Clijsters, lani pa s šestkratno zmagovalko OP ZDA Sereno Williams. Wozniackijeva, ki je med odsotnostjo zaradi poškodbe gležnja zdrsnila na 74. mesto, se je med dvobojem z Romunko Niculescujevo pritoževala nad prehudim hrupom, vreščanjem, ki ga je vsakič, ko je žogico udarila s forehandom, proizvedla njena tekmica.

Slovenska dvojica naprej

Slovenski teniški igralki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta se uvrstili v osmino finala zadnjega turnirja za grand slam v sezoni v New Yorku. V drugem krogu sta 13. nosilki premagali avstralsko-rusko kombinacijo Daria Gavrilova/Darja Kazatkina s 6:1, 2:6, 7:5.                          

US Open, 3. krog:

POSAMEZNIKI:
Novak Đoković (Srb/1) - Mihail Južni (Rus) 4:2, predaja
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/9) - Kevin Anderson (JAR/23) 6:3, 6:4, 7:6(4)
Marcos Baghdatis (Cip) - Ryan Harrison (ZDA) 6:3, 7:6(4), 1:6, 6:1
Jack Sock (ZDA/26) - Marin Čilić (Hrv/7) 6:4, 6:3, 6:3 

POSAMEZNICE:
Madison Keys (ZDA/8) - Naomi Osaka (Jap) 7:5, 4:6, 7:6(3) 
Caroline Wozniacki (Dan) - Monica Niculescu (Rom) 6:3, 6:1 
Johanna Konta (VB/6) - Belinda Benčić (Švi/24) 6:2, 6:1 
Anastasija Sevastova (Lat) - Katerina Bondarenko (Ukr) 6:4, 6:1 
Roberta Vinci (Ita/7) - Karina Withöft (Nem) 6:0, 5:7, 6:1 
Lesia Curenko (Ukr) - Dominika Cibulkova (Slk/12) 3:6, 6:3, 6:4 
Petra Kvitova (Češ/14) - Elina Svitolina (Ukr/22) 6:3, 6:4 

US Open, ženske dvojice, 2. krog:

Srebotnik/Klepač (Slo) - Gavrilova/Kazatkina (Avs/Rus) 6:1, 2:6, 7:5

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.