Đoković zajokal od bolečin: "Ni mi dobro"

Novak Đoković je v odločilni tekmi za napredovanje v polfinale Davisovega pokala priigral točko Srbiji in v Boiseju izločil reprezentanco Združenih držav Amerike. Kot se je izkazalo pozneje, je najboljši teniški igralec sveta igral poškodovan, od bolečin pa se je zlomil tudi pred kamero srbske televizije.
Oglej si celoten članek

"Oteklina je bila velika, ni mi uspelo narediti magnetne resonance. To je prvo, kar je treba narediti, da bi videli, kako resna je poškodba," je po koncu tekme s Samom Querreyjem, ki ga je za odločilno točko Srbije premagal s 7:5, 6:7, 6:1 in 6:0, povedal Novak Đoković.

"Poškodbe so del športa, skoraj uro, uro in pol po tekmi sem videl, da ni videti dobro, ampak emocije so bile premočne, adrenalin je zakril bolečino. Videl sem posnetek tiste situacije in ni bilo niti malo prijetno gledati."

Novinarji so ga že takoj po koncu tekme v Boiseju spraševali, ali je bil z mislimi že na prihajajočem Roland Garrosu, edinem velikem turnirju, ki ga v karieri še ni osvojil. Toda poškodovani Đoković je dejal, da je želel le prinesti zmago svoji državi, čeprav to zdaj pomeni, da je pod vprašajem morda tudi njegov nastop na OP Francije.

"Razmišljal sem le o tem, kako bi prinesel točko za zmago Srbije. In vesel sem, da mi je uspelo, ampak po drugi strani sem zaskrbljen. Ni prijeten občutek zaradi poškodbe in bolečin. Načrtoval sem, da bi igral na turnirju v Monte Carlu, potrudil se bom, da se bom do takrat pozdravil. Koliko je to realno v tem trenutku, ne vem," je nadaljeval Đoković.

Srbski zvezdnik je še izrazil upanje, da ne gre za poškodbo sklepa, čeprav ima ravno pri takih poškodbah na srečo veliko izkušenj njegov fizioterapevt, ki je veliko časa delal s košarkarji, pri katerih so tovrstne poškodbe pogostejše. Đoković bo resnost poškodbe preveril na slikanju v Monaku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.