Đoković zanikal: ne bom odpustil trenerja

Foto: EPA
Foto: EPA
Novak Đoković je zanikal govorice, da namerava prekiniti sodelovanje s trenerjem Marianom Vajdo, s katerim je dosegel vse svoje največje uspehe.
Oglej si celoten članek

Srbski tenisač Novak Đoković se še vedno krčevito oklepa prvega mesta na lestvici ATP, čeprav je le vprašanje časa, kdaj ga bo s prestola izrinil Rafael Nadal. Đoković je v sezoni 2013 osvojil le tri turnirske zmage, prvo mesto pa je zadržal po zaslugi dobrih rezultatov v zaključku lanske sezone ter finalnih nastopov v Wimbledonu in na US Opnu.

Nole je izgubil štiri od zadnjih petih finalov turnirjev za grand slam. Za nameček je izgubil še v polfinalu (7:9 v petem nizu) letošnje izvedbe Roland Garrosa, čeprav je v odločilnem nizu že vodil z brejkom prednosti. Obračuna se je prijel vzdevek ''pravi finale'', saj je Nadal v finalu gladko s 3:0 v nizih odpravil Španca Davida Ferrerja.

Đoković je v zadnjem letu in pol dodobra pokvaril svoj izkupiček v finalih največjih turnirjev. Po zmagi na OP Avstralije leta 2012 je razmerje znašalo 5:2, danes pa manj prepričljivih 6:5. Za primerjavo: Roger Federer je zbral 17 zmag in sedem porazov, Rafael Nadal 13 zmag in pet porazov, Pete Sampras 14 zmag in štiri poraze.

Vajda odgovoren za poraze?

Đoković naj bi razloge za neuspeh pripisal trenerju Marianu Vajdi, s katerim naj bi se razšel po OP Avstralije leta 2014. ''Ni moja stvar, da bi govoril o tem. Novak bo naredil, kar bo menil, da je potrebno. Našel bo najboljšo rešitev. Prepričan sem, da bo prihodnja sezona njegova. On že dela na tem,'' je povedal nekdanji sparing partner Dušan Vemić.
Đoković in Vajda sodelujeta od leta 2006, čeprav je Srb večkrat sodeloval tudi z začasnimi trenerji. Leta 2007 mu je pomagal strokovnjak za dvojice Mark Woodforde. Od avgusta 2009 do aprila 2010 je sodeloval s Toddom Martinom, ki je neuspešno poskušal spremeniti njegov servis in mu zapravil najmanj šest mesecev kariere. Trenerskemu štabu se je nedavno pridružil poljski strokovnjak Wojtek Fibek, ki pa Vajde ne bo izpodrinil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.