Đokovićev klub danes le še ruševina

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Novak Đoković se je s soprogo Jeleno in mlajšima bratoma vrnil na prizorišče, ki so ga leta 1999 uničile Natove bombe.
Oglej si celoten članek

Prvi igralec sveta je zaradi poškodbe komolca odpovedal nastop na turnirju v Pekingu in se odpravil na počitnice v Beograd.

Đoković se je s svojo boljšo polovico in nekaterimi drugimi člani družine odpravil v gorovje Kopaonik, kjer je imela njegova družina nekoč teniški klub. Od prizorišča, kjer so pred 18 leti še stala tri teniška igrišča, so ostale samo še ruševine. 

''To je moja najljubša teniška stena na celem svetu. Nameraval sem obiskati teniški klub, kjer smo kot družina preživeli veliko časa. Trenirali smo na teh igriščih. Nazadnje smo bili tukaj leta 1998. Samo eno leto pred groznim bombardiranjem, ki je za seboj pustilo te ruševine. Tukaj smo včasih poležavali in skupaj preživljali čas. Kurili smo ogenj, pili, jedli in uživali v neverjetni naravi. To je zid, ki je preživel bombardiranje in številne udarce. Luknje, ki jih vidite v steni, so posledice bombardiranja. Žalostno. Po drugi strani pa je lepo videti, da je zid preživel. Tukaj sem naredil prve teniške korake,'' je v posnetku, ki ga je delil s svojimi sledilci, povedal najbojlši igralec sveta in dodal, da je potrebno grozote s konca prejšnjega tisočletja pustiti za seboj in obrniti nov list.

''Žalostno, a to se je zgodilo. Nima smisla, da koga zato sovražimo. Treba je pozabiti in iti dalje. Situacijo sprejeti takšno, kot je,'' je dodal Đoković.

Teniški klub so vodili njegovi starši, nanj pa ga vežejo lepo spomini. Tudi danes, ko od kluba ni ostalo praktično nič, še vedno sodi med njegova najljubša prizorišča na svetu. ''Moji starši so nekaj let tukaj vodili teniški klub. Zame je to eden najlepših teniških klubov na svetu. Zagotovo med najljubšimi tremi, ker ima poseben pomen, a tudi zato, ker se nahaja na neverjetni lokaciji,'' je povedal 29-letnik in pojasnil, zakaj je bilo območje po bombardiranju več let neprehodno.

''Po bombardiranju tukaj več let ni bilo nikogar zaradi nevarnosti kasetnega streliva. Zdaj je vse čisto. Varno smo,'' je dejal Đoković in v spomin na stare čase udaril tudi nekaj žogic.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 00:30 6. Oktober 2016.

    Lepo da je šel svetu prikazati prinašalce demokracije in svobode z bombami in svetovne policaje katerim nič ni sveto. Bedni …

  • 12:45 5. Oktober 2016.

    "Đoković se je s svojo boljšo polovico in nekaterimi drugimi člani družine odpravil v gorovje Kopaonik,..."<br /><br />- na Kosovski …

  • 11:41 5. Oktober 2016.

    On bi koga sovražil ? ? ? ? <br />Koliko gorja pa so Srbijanci naredili ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.