Okužba na Giru, zvezdnik odstopil z dirke

Foto: Epa adam yates
Moštveni kolega slovenskega kolesarja Luke Mezgeca je bil pozitiven na testiranju za koronavirus.
Oglej si celoten članek

Britanski kolesar Simon Yates je odstopil z dirke po Italiji, potem ko je bil pozitiven na novi koronavirus. Kot so danes sporočili iz njegove ekipe Mitchelton-Scott, za katero sicer pedala vrti tudi Slovenec Luka Mezgec, ki pa ne nastopa na letošnjem Giru, so preostali kolesarji moštva negativni.

"Vsi drugi kolesarji in člani ekipe so imeli negativne rezultate testov na virus sars-cov-2 in lahko dirko nadaljujejo. Toda iz previdnosti bomo zelo pozorno spremljali položaj in v prihodnjih dneh izvajali nadaljnje teste," je povedal zdravnik ekipe Matteo Beltemacchi.

Yates, ki je leta 2018 osvojil špansko pentljo Vuelto, je bil eden od favoritov tudi za Giro. Pred sobotno osmo etapo je v skupni razvrstitvi zasedal 21. mesto.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.