Olimpija ali nogometna reprezentanca?

Foto: Žurnal24 V sredo ob 20.45 bodo novo zmago lovili tako košarkarji Uniona Olimpije kot nogo
Ljubitelji športa v Sloveniji bodo morali v sredo izbirati med tekmama Uniona Olimpije in nogometne reprezentance. Kako se boste odločili vi? Povejte med komentarji in glasujte v anketi!
Oglej si celoten članek

Union Olimpija v sredo ob 20.45 v Stožicah v 5. kolu Evrolige gosti košarkarje Valencie, medtem ko ob istem času slovenska nogometna reprezentanca v Kopru igra prijateljsko srečanje z Gruzijo.

 

V komentarjih lahko napišete, katero tekmo boste spremljali, sami pa smo želeli preveriti, zakaj sta obe tekmi ob isti uri.

Tiskovni predstavnik Uniona Olimpije Matevž Zupančič nam je glede določitve ure igranja tekem zmajčkov pojasnil : "Absolutno nič ni v naši moči glede termina tekem. Urniki in ure igranja tekem so že od žreba, ki je bil avgusta, določeni s strani Evrolige. Zaradi televizijskih pravic in drugih zadev se ura in datum ne moreta prestavljati."

 

Odgovorni urednik športnega programa TV Slovenija Mile Jovanović nam je po telefonu na to tematiko pojasnil, da so jim iz Nogometne zveze Slovenije (NZS) predlagali uro, ki jim je ustrezala. "Ni bilo pomislekov. V tistem trenutku o tem, da se bomo prekrivali, nismo razmišljali. NZS je naš partner, ura se nam je glede na to, da je to zadnja tekma leta, zdela običajna za prijateljske tekme. Razen sila redkih izjem se nam je zdela korektna," pravi Jovanović.

 

Odgovor smo iskali tudi pri Nogometni zvezi Slovenije, kjer nam je tiskovni predstavnik Matjaž Krajnik dejal: "Termini igranja reprezentančnih tekem, ki spadajo v mednarodni koledar, so določeni s strani Fife. Glede izbire datuma se nismo mogli prilagajati."

Hrvaška svojo tekmo proti Malti igra ob 17.30, zato smo želeli pojasnila tudi glede ure igranja tekme: "Glede ure je več vidikov. Pravice za TV prenos smo prodali TV Slovenija. Na koncu smo se v dogovoru z njimi odločili za to uro. Mi praviloma svoje tekme igramo ob 20.45. Želja je tudi ta, da je tekma na sporedu ob najbolj gledanemu času. Na žalost je ob isti uri košarka. O tem, da se tekma prekriva, smo izvedeli šele pred dvema tednoma. Sami ne bi imeli nobenih pripomb, če bi to vedeli prej."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.