"Olimpija bo drugo leto prvak"

Foto: Žurnal24
Sebastjan Cimerotič, živa legenda ljubljanske Olimpije, bo čez mesec dni znova začel trenirati skupaj s soigralci. Za naslednjo sezono pa obljublja, da bodo zmaji zagotovo postali državni prvaki.
Oglej si celoten članek
Za naslednjo sezono zagotavljam, da bomo prvaki Slovenije.
Sebastjan Cimerotič

Prulski dribler in nekdanji slovenski reprezentant se je letos skupaj s "svojo“ Olimpijo znova vrnil v prvo slovensko ligo. Sebastjan Cimerotič je že po uvodnih srečanjih v zeleno-belem dresu pokazal, da je upravičeno eden najboljših nogometašev v Prvi ligi. Z devetimi zadetki je izdatno pripomogel k odličnim igram Olimpije v prvem delu sezone, nato pa je prišel mestni derbi z Interblockom in nova poškodba ahilove tetive. Mnogi so menili, da bo Cime, ki pri 35 letih ne spada več med najmlajše, končal svojo bogato kariero. Vendar ni bilo tako. Cime se je še enkrat podal na dolgotrajno pot okrevanja. Po petih mesecih pregledov bo kmalu napočil čas, ko bo Cime znova začel trenirati skupaj s soigralci. "Še en mesec in znova se bom priključil ekipi na treningih. Toda letos še ne bom zaigral na prvenstveni tekmi. Dogovorili smo se, da bo tako bolje. Naslednje leto pa bom seveda znova član ekipe,“ nam je v soboto na prireditvi Miss športa Slovenije 2010 zaupal Cimerotič.

Ko pridemo na Stožice, se za Olimpijo začne nova zgodba. Bil bi greh, če na takem stadionu ne bi bili prvaki. Tako da bo Olimpija naredila vse, da se bo okrepila ter da bomo prvaki. Imam namige, kdo bo okrepil Olimpijo, vendar vam ne smem povedati.
Sebastjan Cimerotič

Olimpija je v nedeljo v 32. kolu Prve lige v gosteh z 1:0 odpravila Nafto in se povsem približala tretjemu mestu (ena točka), ki po koncu sezone pelje v Evropsko ligo. Ob tem se bo Olimpija po koncu letošnje sezone preselila na novozgrajeni stadion v Stožicah. Zmaji imajo torej več kot dovolj razlogov, da v zaključku sezone iz sebe iztisnejo še zadnje atome moči in res pridejo do končnega tretjega mesta ter se naslednje leto predstavijo evropskemu občinstvu. Vsem ljubiteljem okroglega usnja pa je jasno, da Olimpija s trenutnim kadrom v Evropi ne bo najbolj konkurenčna. Cime je bil o okrepitvah skrivnosten: "Ko pridemo na Stožice, se za Olimpijo začne nova zgodba. Bil bi greh, če na takem stadionu ne bi bili prvaki. Tako da bo Olimpija naredila vse, da se bo okrepila ter da bomo prvaki. Imam namige, kdo bo okrepil Olimpijo, vendar vam ne smem povedati.“ Slovenec ali tujec? Mlad ali izkušen? "Slovenec, ki pa ni mlad. Mi potrebujemo dva ali tri izkušene igralce, ker je dejstvo, da z izkušenimi igralci prideš do prvaka.“ Cime je s tem seveda mislil na Koper, ki je ravno minuli konec tedna prvič v zgodovini postal državni prvak Slovenije. "Tako je, saj vam govorim. Na srečo pa Koper nikoli ne bo imel takega stadiona, kot ga bomo imeli mi,“ je še dejal Cime in krajši pogovor zaključil z besedami, ki si jih želi slišati vsak navijač Olimpije: "Za naslednjo sezono zagotavljam, da bomo prvaki Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.