Olimpija do lepe zmage

Foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Uniona Olimpije so v 14. krogu lige Aba premagali Mega Leks z 82:69 (19:19, 41:33, 62:42).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so prvič v sezoni dosegli tri zaporedne zmage v ligi Aba in se ob začetku drugega dela tekmovanja povzpeli v zgornjo polovico nastopajočih. Zmaga proti Mega Leksu je za Ljubljančane zelo pomembna, saj so razlike na razpredelnice majhne. Union Olimpija je od četrtega mesta oddaljena tri zmage, zadnjeuvrščene ekipe pa imajo le dve zmagi manj.

Za Ljubljančane je bila to zadnja domača tekma v koledarskem letu, ne pa tudi zadnja pomembna preizkušnja letos. V šestih dneh bo dvakrat gostovala pri Krki; najprej 21. decembra v ligi Nova KBM, nato pa 27. decembra v 15. krogu lige Aba.

Mega Leks je v Stožicah doživel četrti poraz v nizu, precej višjega, kot je zmagal doma v prvem krogu. Zmaga z 82:69 je druga najvišja zeleno-belih v tej sezoni lige Aba. Izenačena je bila le prva četrtina, na veliki odmor sta ekipi odšli z 41:33, zmagovalec pa je bil odločen sredi tretjega dela, ko je razlika prešla mejo dvajsetih točk (58:37).

Pri domačih sta izstopala Nikola Janković z 19 točkami ob stoodstotnem metu iz igre ter Gregor Hrovat s 17 točkami, pri gostih pa je bil najboljši slovenski reprezentant Vlatko Čančar, ki je dosegel 22 točk.

Čestitke igralcem za prikazano. Mislim, da smo bili izredno konstantni. Dobro smo odigrali v obrambi. Odrezali smo jih od njihove igre. Njihovi strelci niso prišli do izraza. Mislim, da smo prvič letos v obrambi delovali na visokem nivoju. Imeli smo nekoliko težav z njihovim napadalnim skokom. Bistveno je, da rezultat ni padal. V napadu smo bili raznovrstni. Vesel sem, da smo igrali hitro in pogumno v napadu. Zadovoljen sem, če gledam na celoto. Mislim, da smo popolnoma zasluženo zmagali," je po tekmi dejal trener Olimpije Gašer Okorn.

"Mislim, da smo se držali stvari, ki smo se jih dogovorili pred tekmo. V obrambi smo odigrali dobro tekmo, bili smo zbrani in potem je v napadu steklo. Delati moramo naprej, da odpravimo nihanja v igri," je razmišljal Mirko Mulalić, manj zadovoljen pa je bil seveda nekdanji igralec zmajev Čančar: "Čestitke Olimpiji za zmago. Nismo bili dovolj zbrani. Težek poraz. Imeli smo preveč izgubljenih žog, nismo se vračali v obrambo. V napadu smo imeli slab odstotek meta."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.