Olimpija do zanesljive zmage

Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija
Union Olimpija se je v 1. kolu jadranske lige pomerila z MZT Skopjem in na domačem parketu zmagala z 91:76.
Oglej si celoten članek

Kljub precejšnji gneči na avtocestnem obroču v bližini Stožice je na letošnji premiern obračun košarkarjev Union Olimpije v regionalni druščini "zavilo" malo ljubiteljev oranžne žoge. Strateg Gašper Potočnik je mesto v prvi peterki namenil Zacku Wrightu, Gregorju Hrovatu, Blažu Mahkovicu, Savi Lešiću in Vasiliju Vučetiću, ki so si v uvodnih minutah privoščili kar nekaj izgubljenih žog. Potočnik je sredi prve četrtine na parket poslal Ronaldsa Zakisa in Sašo Zagorca, razpoloženi Mahkovic pa je v osmi minuti popeljal zmaje do vodstva s 16:8, tako da je bil bivši strateg zeleno-belih na klopu MZT-ja Aleš Pipan prisiljen vzeti minuto odmora. Tik pred koncem prve četrtine so makedonski prvaki dosegli nekaj zaporednih točk, a je Zakis s košem ob sireni poskrbel za prednost šestih točk Uniona Olimpije (22:16).

Krajši počitek je bolj koristil gostom, ki so s šestimi zaporednimi točkami prišli do izenačenja, serijo gostov pa je za trenutek prekinil Hrovat, a je MZT v 13. minuti prišel do vodstva z 28:26. Po povratku Wrighta na parket so domačini ponovno zaigrali bolj učinkovito in pred očmi legendarnega Sebastijana Cimirotića in športnega direktorja nogometnega kluba Olimpija Ranka Stojića z lepimi akcijami tujcev na centrskih položjih Lešića in Zakisa, ki sta v prvem polčasu skupno dosegla 19 točk, na glavni odmor odšli s sedmimi točkami prednosti (43:36).

Ljubljančani so se v prvem polčasu izkazali s kar 75-odstotnim metom za dve točki. Malce manj natančni so bili pri metih za tri točke, saj so zadeli le eno (Zakis) iz štirih poskusov, boljši od tekmecev pa so bili tudi pri skokih pod obema obročema in podajah. S košem Lešića in zadetim prostim metom Zagorca so domačini v 21. minuti prvič prišli do +10, minuto zatem pa je ob anemični obrambi gostov Wright povišal na 48:36.

Gostje so se s trojkama Marka Lukovića in Marka Simonovskega v 25. minuti približali na 54:47, medtem ko je na drugi strani Wright še naprej uspešno prebijal obrambo MZT-ja, ki jo je nekajkrat osmešil tudi Olimpijin mladi brilijant Blaž Mesiček. Potočnikova zasedba je držala zanesljivo vodstvo vse do 29. minute, ko je Edi Sinadinović s peto trojko moštva iz Skopja v tretji četrtini znižal na 62:56, za mirnejši vstop v zadnji del tekme pa sta s trojkama poskrbela Hrovat in Zagorac (68:58).

Natančni domačini so četrto četrtino odprli s koši Vučetića in Zagorca, ukradena žoga ter koš z zadetim prostim metom Lešića pa sta Union Olimpijo v 34. minuti popeljala do najvišje prednosti na tekmi (77:62), ki je na široko odprla vrata do prve zmage v sezoni. Jezni Pipan je le nemočno širil roke ob slabi obrambi svojega moštva, ki je tudi v zadnjih minutah bolj ali manj nemočno spremljalo strelski šov Ljubljančanov. Ti so s samozavestno predstavo kar malce presenetili razvajeno ljubljansko publiko, ki se tokrat z navijanjem ni izkazala, v zadnji minuti pa se je vendarle sramežljivo dvignila na noge in svoje ljubljence z bučnim aplavzom nagradila za gladko zmago (91:76).

Liga ABA, 1. kolo:

Union Olimpija : MZT Skopje  91:76 (22:16, 43:36, 68:58)
Lešić 19, Wright 14, Hrovat 12, Zagorac 11; Drenovac 21, Bunić 10

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.