Olimpija dobila porcijo Norvežanov

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Norveški prvaki Stavanger Oilers so v obračunu Poletne lige Rudi Hiti prepričljivo premagali HDD Olimpijo s 6:0 (3:0, 3:0, 0:0).
Oglej si celoten članek

Blejski dvoboj slovenskega in norveškega hokejskega prvaka je povsem zasluženo pripadel gostom iz Skandinavije, ki so prvo tekmo hokejske poletne lige Rudi Hiti dobili s kar 6:0 (3:0, 3:0, 0:0).

Norvežani so odlično odprli uvodno tretjino tekme. Že po dobrih dveh minutah so povedli, tu je Olimpiji malce zagodla tudi ograda, na +2 pa so ušli v trenutku, ko so imeli igralsko prednost. Pika na i njihove dobre igre je bil tretji zadetek, ki so ga dosegli v 18 minuti.

Po odmoru so gostje še naprej prevladovali in v drugem delu še trikrat premagali prvega ljubljanskega vratarja Jerrya Kuhna. Slednji je svoje mesto v 33. minuti prepustil Alešu Sili. Zadnji del se je končal brez zadetkov in je bil omembe vreden le pretep med Alexom Berryem in Snorreyem Hakemom.

Jeseničani brez pravih možnosti

Hokejisti moštva Team Jesenice so na poletni ligi Rudi Hiti na Bledu z 1:6 (0:2, 0:2, 1:2) izgubili proti ekipi francoskega Briancona.

Blejska premiera se za ekipo Team Jesenice ni začela najbolje, saj so že po pičlih 17 sekundah prejeli uvodni zadetek. Na srečo jih ta niti najmanj ni zmedel, saj so bili gostom iz Francije do drugega zadetka, le tega so dosegli v 13 minuti, povsem enakovreden nasprotnik. Hokejisti z železarjem na prsih so bili ob koncu tretjine blizu zmanjšanja zaostanka, a je Peter Bizalj z ugodnega položaja zadel vratarja gostov.

Drugi del je minil v enakovredni igri. Vseeno so hokejisti Briancona še dvakrat zadeli, na drugi strani pa Jeseničanom ni steklo v zaključku napada, pri zaključnih strelih. V začetku zadnje tretjine so navijači rdečih le dočakali zadetek, ko je bil za Jeseničane uspešen Miha Brus. Končni odpor "železarjev" je bil strt na polovici zadnje tretjine, ko so gostje v razmiku 59 sekund dvakrat premagali Matica Boha, ki je po šestem prejetem zadetku svoje mesto prepustil Gregu Vilmanu. Jeseničani so navdušili z borbenostjo in drsanjem, a še kako se jim pozna neuigranost, saj so na ledu opravili le sedem treningov.

Poletna liga Rudi Hiti:

Četrtek, 22. avgust:
HDD Olimpija : Stavanger Oilers 0:6 (0:3, 0:3, 0:0)
Hallem (3), Schaus (12), Boisvert (19, 23), Davis (29), Kristiansen (30)

Team Jesenice : Briancon Diables Rouge 1:6 (0:2, 0:2, 1:2)
Brus (42); Cédric Di Dio Balsamo (1), Bernier (13, 28, 32), Goličič (49), Kearney (50)

Petek ob 16.00:
16.00 HDD Olimpija – Diables Rouges Briancon

ob 19.30:
Team Jesenice – Stavanger Oilers

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.