Olimpija in Krka odločeni, a neuigrani

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V uvodnem delu letošnje košarkarske sezone se bosta 25. septembra na tekmi Superpokala Slovenije pomerila Union Olimpija in Krka. Obe ekipi sta pred obračunom zelo motivirani, tekmo pa bodo izkoristili za oceno trenutnega stanja in dela v pripravljalnem delu sezone.
Oglej si celoten članek

Foto: ABA Krka Maccabi Sekulič Trener Krke Aleksander Sekulić je prepričan, da bodo že na prvi tekmi razvidne nove smernice, ki sta jih za prihajajočo sezono začrtali ljubljanska in novomeška ekipa. ''Superpokal Slovenije je lepa priložnost, da se ekipi Krke in Uniona Olimpije predstavita širši slovenski javnosti, ki bo lahko videla zelo spremenjeni moštvi. Na tekmi bodo gledalci tako lahko že videli določene smernice kako bosta Krka in Union Olimpija igrali v tej sezoni. V zadnjem tednu treniramo v skorajda popolni zasedbi, saj imamo po daljšem času na voljo 10 igralcev in upam, da nam te težave s poškodbami ne bodo v večjo oviro na tekmah, ki sledijo,'' je povedal Sekulić.

Pomembnosti uvodne tekme sezone se zaveda tudi novomeški košarkar Domen Lorbek. ''Zagotovo je Superpokal Slovenije 2012 za nas zelo pomembna tekma in pravi uvod v novo sezono, na katerem bomo šli na zmago, ki bi nam prinesla lepo popotnico za naprej. Nismo še na tisti ravni, na kateri bi si želeli biti, a je to normalno, saj je ekipa nova. Želimo si igrati še hitrejšo košarko, kot jo zdaj,'' je povedal Lorbek.

Foto: Benjamin Kovač Filipovski Union Olimpija Krka pokal Spar finale Brežice Tudi trener zmajev Sašo Filipovski priznava, da nobena izmed ekip še ni na najvišjem nivoju, obeta pa si pravi košarkarski spektakel. ''Najprej ob tej priložnosti čestitam Košarkarskemu klubu Grosuplje za uvrstitev v Ligo Telemach. Kar se tiče naše ekipe, je njen zdravstveni status več ali manj dober, edini igralec, ki je vprašljiv, je Alen Omić, ki ima težave s hrbtom in se bo šele v petek priključil treningom. Jasno je, da niti Krka, niti Union Olimpija v tem trenutku še nista popolnoma uigrani in pripravljeni za vrhunsko raven, saj je to šele začetek sezone, bo pa Superpokal Slovenije 2012 dobra ocena trenutnega stanja in pokazatelj kako smo delali v tem pripravljalnem obdobju. Imamo dobro delovno vzdušje, igralci želijo napredovanja in prav z veseljem je priti ter oditi s treninga. Verjamem, da bo v Grosuplju lepo vzdušje, da bo to pravi praznik košarke in, da bodo tudi gledalci prišli na svoj račun,'' je povedal Filipovski.

Kaj pa igralci? ''S soigralci smo pripravljeni, pridni in treniramo dobro, tako da gremo v Grosuplje igrati dobro košarko in pokazati naše trenutno stanje pripravljenosti. Upam, da bo prva tekma sezone proti Krki dobra, in da bo zmaga šla v Ljubljano,'' je dodal Dino Murić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.