Olimpija in Maribor v polfinalu

Foto: twitter NK Rudar Velenje
Foto: twitter NK Rudar Velenje
Znani so vsi polfinalisti nogometnega pokala Slovenije. Po Domžalah so si danes napredovanje zagotovili še Olimpija, Krka in Maribor.
Oglej si celoten članek

Ljubljančani so v četrtfinalu igrali proti Aluminiju. Potem ko so domačo tekmo dobili z 2:1, so danes v Kidričevem zmagali zanesljivo s 4:1. Olimpija je že v prvem polčasu pokazala, da bo ona tista, ki se bo veselila polfinala. Miha Zajc v 11. in Etien Velikonja v 25. minuti sta poskrbela za vodstvo z 2:0. Na 1:2 je znižal Alexander Srdić v 56. minuti, polfinale ljubljanske ekipe pa sta nato potrdila še Leon Benko z zadetkom v 61. in Andraž Kirm v 78. minuti.

Novomeščani so glavni korak k polfinalu naredili že v gosteh, ko so zmagali z 2:0. Tokrat so se sicer doma proti velenjskemu Rudarju znašli v visokem zaostanku z 0:2, a se vrnili in tekmo končali z 2:2. Za drugoligaša iz Novega mesta je oba zadetka dosegel Miha Kostanjšek, in sicer v 45. in 57. minuti, pri Rudarju pa sta bila pred tem uspešna John Mary v 12. in Dominik Glavina v 27. minuti.

V zadnjem četrtfinalnem obračunu je Maribor gostil Gorico. Potem ko sta se tekmeca v Novi Gorici razšla z 1:1, gledalci v Ljudskem vrtu niso videli zadetkov. Videli pa so kar nekaj priložnosti na obeh straneh, sprememba začetnega izida je bila blizu predvsem v prvem polčasu, ko sta obe ekipi po enkrat zatresli okvir vrat. Najprej je v osmi minuti domači branilec Marko Šuler zadel prečko, v 23. minuti pa je Dejan Žigon žogo poslal v vratnico. Tudi v nadaljevanju dvoboja so se priložnosti vrstile, vendar strelci tokrat niso bili uspešni.

Že v torek so Domžalčani na povratni četrtfinalni tekmi na domačem igrišču premagali Krško z 2:1, dobili pa so tudi že prvo tekmo v gosteh z 2:0. Za Domžale sta v torek zadela Elvis Bratanović v 20. in Žan Majer v 58. minuti, za goste pa je bil uspešen Nermin Haljeta v 89. minuti.

Pokal Slovenije, četrtfinale, izidi:

Domžale - Krško 2:1 (1:0)  /2:0/

Krka - Rudar Velenje 2:2 (1:2)   /2:0/

Aluminij - Olimpija 1:4 (0:2)  /1:2/

Maribor - Gorica  0:0  /1:1/

/.../ - rezultati prvih tekem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.