Olimpija izgubila derbi dna

Foto: HDD Olimpija/Facebook
Foto: HDD Olimpija/Facebook
HDD Olimpija je v 8. kolu razširjenega avstrijskega prvenstva vpisala še sedmi poraz, v gosteh je klonila proti Dornbirnu (4:2).
Oglej si celoten članek

Ljubljanski hokejisti imajo ta teden v ligi Ebel paket gostovanj na najbolj oddaljenih prizoriščih. V petek so igrali na Južnem Tirolskem in Bolzanu priznali premoč z 1:4, danes so bili že na skrajnem zahodu Avstrije in se v obračunu ekip z dna lestvice pomerili z Dornbirnom.

Po porazu v Bolzanu so hokejisti Olimpije po manj kot 24 urah odigrali še eno tekmo. To pot je v golu Olimpije prvič v tej sezoni začel mladi Jakob Rajšp, ki se je izkazal že v drugi minuti, ko je ubranil poizkus nekdanjega zmaja Chrisa d'Alvisa. Toda v peti minuti je vendarle Rajšp prvič kapituliral, ko ga je z bližine premagal Dustin Sylvester.

Med 6. in 10. minuto je Olimpija igrala z igralcem več, nekaj trenutkov celo z dvema več, a do izenačenja ni prišlo. Najbližje izenačenju so gosti bili v 16. minuti, ko je z leve strani sprožil Sacha Guimond, pred golom pa je bil Jonathan Harty, a je bil domači vratar na mestu. Ponovno pa se je Ljubljančanom pripetila napaka, kot na nekaterih zadnjih tekmah, in so v izdihljajih prve tretjine prejeli gol, ko je po strelu Martina Grabher Meierja in obrambi Rajšpa James Arniel odbitek pospravil v mrežo.

Ob koncu prvega dela so Ljubljančani prišli še do tretje igre z igralcem več, po podaji Chrisa Langkowa je z močnim strelom priključek priigral branilec Harty.

Zaključni pritisk brez efekta

Hitro so domači ponovno pobegnili na plus dva, ko je bil v 22. minuti uspešen Oliver Achermann. V 29. minuti so domači imeli igralca več, a so se gostje uspeli ubraniti, v 31. pa je Adis Alagić pred golom izkoristil podajo Žige Pešuta in Olimpija je bila ponovno blizu. A tako kot pri zaostanku 1:2 so tudi tu domači hitro odgovorili in Charlie Sarault je dosegel gol za 4:2, ki se je kasneje pokazal kot končni izid.

V zadnjem delu so tako eni kot drugi nekajkrat igrali z igralcem več. Olimpija je v 55. minuti 16 sekund igrala z dvema več, a do spremembe izida ni prišlo, kot tudi ne v zadnjih 30 sekundah, ko so gosti poizkušali brez vratarja.

Liga Ebel, 8. kolo:

Dornbirn - Olimpija 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)
Arniel 1., Sylvester 5., Achermann 28., Sarault 34.; Harty 25., Alagić 31.

Bolzano - Fehervar 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Innsbruck - Orli Znojmo 2:3* (1:0, 1:2, 0:0; 0:1)

* - po podaljšku

Nedelja:
Linz - Salzburg
Graz99ers - KAC Celovec
Vienna Capitals - VSV Beljak

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.