Olimpija izvedela ime prvega tekmeca v Ligi prvakov

Foto: Anže Petkovšek pokal Slovenije, finale, Olimpija, Aluminij
Ljubljanski nogometaši so po plesu kroglic dobili nasprotnika v elitnem klubskem tekmovanju.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni prvak Olimpija iz Ljubljane se bo v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov v skupini 1 pomeril z azerbajdžanskim prvakom Qarabagom, ki je bil eden nosilcev na današnjem žrebu v Nyonu. Zmaji bodo prvo tekmo igrali doma, povratno pa v Bakuju. Prve tekme 1. kroga bodo 10. in 11. julija, povratne pa 17. in 18. julija.

Azerbajdžanski prvak Qarabag je lani igral v skupinskem delu lige prvakov v skupini s Chelseajem, Romo in Atletico Madridom Jana Oblaka, proti kateremu je iztržil dve točki. V domačem prvenstvu je Qarabag, ki ga že deset let kot trener vodi Gurban Gurbanov, nanizal pet zaporednih naslovov državnega prvaka. Tržna vrednost igralcev Qarabaga je po spletnem portalu transfermarkt.com blizu 15 milijonov evrov, medtem ko je Olimpija ocenjena na 9,4 milijona evrov.

"Dobili smo enega najtežjih nasprotnikov. Qarabag ima veliko izkušenj in uspehov v evropskih tekmovanjih. Upam trditi, da bo to eden izmed najtežjih Olimpijinih dvobojev v zadnjih desetih letih. Za nas bo to test, ki bo pokazal, kje smo in kakšne so naše dejanske kvalitete in možnosti," je po žrebu dejal predsednik Olimpije Milan Mandarić.

Zmagovalci dvobojev se bodo uvrstili v 2. krog, kjer bo igralo 24 ekip. Prve tekme bodo 24. in 25. julija, povratne pa 30. julija in 1. avgusta. Po 2. krogu sledi sicer še 3. krog kvalifikacij in tako imenovani "play-off", ki bo dal zadnje udeležence skupinskega dela lige prvakov.

Po novem je sistem za klube malce drugačen kot v prejšnjih sezonah, saj vsak, ki izpade v kvalifikacijah lige prvakov, nato igra v kvalifikacijah za evropsko ligo.

Olimpija je minulo sezono sicer hitro končala pot v Evropi, ko je pod vodstvom takrat novega trenerja Igorja Bišćana v uvodnem krogu kvalifikacij za evropsko ligo izpadla proti finski ekipi Vaasa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.