Olimpija kljub doseženim petim zadetkom visoko izgubila

Foto: Twitter/HK SŽ Olimpija
Foto: Twitter/HK SŽ Olimpija
Hokejisti SŽ Olimpije so se prvič v četrtfinalni seriji lige ICEHL z VSV Beljakom znašli v zaostanku. Tretjo tekmo v Beljaku so izgubili s 5:8 (1:1, 3:4, 1:3), tako da je zdaj izid v zmagah 2:1 za Beljačane.
Oglej si celoten članek

Olimpija je proti Beljačanom izgubila še drugo drugo zaporedno tekmo. Po porazu s 3:4 v Ljubljani si je na tretji tekmi spet želela povesti, a ji to ni uspelo. Po polovici tekme ji je sicer dobro kazalo, saj je dvakrat vodila z dvema goloma razlike, dva gola je dosegel Žiga Pance, a v nadaljevanju ji zmanjkalo zbranosti, ni znala odgovoriti na nalet gostiteljev, ki so napolnili ljubljansko mrežo.

Že sam začetek tekme je bil razburljiv. Že v prvi minuti je Brett Koscmachuk sam pridrsal pred vratarja Žana Usa, a je bil ta uspešnejši. Na drugi strani je imel lepo priložnost Žan Jezovšek, kar ni uspelo njemu, je nekaj trenutkov pozneje Bastienu Maii, ki je Olimpiji že v četrti minuti zagotovil vodstvo. Ljubljančani so nato ubranili prvi "power play" na tekmi, drugega, ko je bil zaradi udarca s palico izključen Daniel Murphy, pa ne, 14,7 sekunde pred zvokom sirene za odhod na odmor je izenačil Travis Oleksuk.

Ljubljančanov to ni zmedlo in že v drugi minuti nadaljevanja je Žiga Pance izkoristil priložnost Blaža Tomaževiča in uspešno končal protinapad, le 24 sekund pozneje je bil natančen še Aleksandar Magovac. A vodstvo zeleno-belih 3:1 ni dolgo zdržalo, John Hughes, nekdanji igralec Olimpije in ljubljenec navijačev, je zaostanek Beljaka znižal. Ljubljanska obramba je bila v naslednjih minutah na preizkušnji, toda ubranila je nov "power play" domačega moštva, Pance pa je kmalu zatem prednost spet vrnil na +2.

Foto: Twitter/HK SŽ Olimpija SŽ Olimpija

Toda gosti so vodstvo ekspresno zapravili, na 3:4 je znižal Stefan Bacher, z igralcem več je izenačil Kosmachuk, domači pa so tako kot v prvi tudi v drugi tretjini dosegli gol v zadnji minuti, sodniki so ga sicer dolgo preverjali z ogledom posnetka, a ga na koncu priznali.

V 47. minuti so sodniki preverjali tudi gol Sebastiena Leclerca ob igralcu več na ledu, tudi ta gol so priznali in ekipi sta bili spet izenačeni. Toda na koncu so bili v obojestransko odprti igri učinkovitejši domači, dosegli še tri gole, zadnjega v nebranjeno mrežo, in povedli v seriji z 2:1 v zmagah.

Četrta tekma bo v torek v Ljubljani.

* Mestna dvorana, gledalcev 2700, sodniki: Nikolić, Berneker, Martin, Spärer.
* Strelci: 0:1 Maia (4.), 1:1 Oleksuk (Karlsson, Hughes, 20.), 1:2 Pance (Tomaževič, 22.), 1:3 Magovac (Simšič, Murphy, 23.), 2:3 Hughes (Oleksuk, Brunner, 24.), 2:4 Pance (Leclerc, 29.), 3:4 Bacher (Fraser, Maxa, 35), 4:4 Kosmachuk (Krastebergs, Joslin, 38.), 5:4 Richter (Flemming Lanzinger, 40.), 5:5 Leclerc (Pance, Piche, 47.), 6:5 Schofield (Fraser, Kosmachuk, 52.), 7:5 Joslin (Karlsson, Hughes, 53.), 8:5 Karlsson (Hughes, Flemming, 58.).
* Kazenske minute: VSV Beljak 4 minute, SŽ Olimpija 8 minut.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.