Olimpija končno zmagala v Štuklju, poraz Tajfuna

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Union Olimpija je v 18. krogu lige ABA slavila na slovenskem derbiju v Novem mestu (55:59). Tajfun je dolgo držal korak z vodilno Budućnostjo, na koncu pa visoko klonil (81:61).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so uspešno vstopili v novo leto. Po več kot dveh sezonah so zmagali na terenu najhujšega tekmeca v Sloveniji. Krko so v dvorani Leona Štuklja premagali z 59:55 in tako vpisali sedmo zmago v ligi Aba, ki jih je vsaj začasno dvignila z dna razpredelnice. Za Ljubljančane je to šele tretja zmaga v zadnjih enajstih tekmah v ligi Aba.

Krka je razočarala. Po odličnem začetku tekme je v nadaljevanju pobudo prepustil gostom in tako doživela drugi zaporedni poraz, skupno desetega v osemnajstih krogih.

Gostje iz Ljubljane so se v vodstvo prebili šele v drugem polčasu, a ga nato uspešno branili vse do konca. Krka je bila vseskozi na nekaj točkah zaostanka, dokončno pa se je od zmage poslovila v zadnji minuti, ko je prvi strelec tekme Sava Lešić (15 točk) s črte prostih metov zadel za 59:55. Ekipi sta v zadnjih petih minutah skupaj dosegli le sedem točk (52:55).

Obe ekipi sredi tedna čaka nastop v Evropi - Krko pot na Finsko v pokalu Fiba, Union Olimpijo pa gostovanje v Tel Avivu pri slovitem Maccabiju v evropskem pokalu. V 18. krogu lige Aba bo Krka gostovala pri Metalcu (9. 2.), Ljubljančani pa bodo gostili Crveno zvezdo (11. 2.).

Tajfun popustil v končnici 

Košarkarji Tajfuna so doživeli enajsti poraz v ligi Aba, četrtega v nizu. Proti vodilni ekipi lige Budućnosti, ki je zabeležila deveto zaporedno zmago oziroma 16. skupno, so bili vse do pet minut pred koncem v igri za presenečenje.

Varovanci trenerja Dejana Mihevca so podobno kot v prejšnjem krogu proti Crveni zvezdi pogumno nastopili in bili večji del tekme povsem enakovreden nasprotnik. Domačini so imeli v 34. minuti komaj štiri točke naskoka (60:56), nato pa so uspešno zaključili nekaj napadov, Šentjurčani so na drugi strani grešili tako pri trojkah kot 'zicerjih' in zmagovalec je bil znan v naslednji treh minutah (69:56).

Tajfun ima do konca lige zelo neugoden razpored, saj bo v devetih krogih kar šestkrat gostoval. Naslednji petek se bo doma v Celju predstavil proti Zadru, nato pa ga čakajo štiri zaporedna gostovanja.

Liga ABA, 18. krog:

Krka - Union Olimpija 55:59 (16:6, 31:26, 46:47)
Mulalić 14, Lalić 10; Lešić 15, Lapornik 14, Wright 10.

Budućnost - Tajfun 81:61 (14:18, 22:16, 19:15, 26:12)
Dragičević 24, Se. Šehović 13, Jenkins 11; Ponjavić 18, Parker in Bratož po 10.

Mega Leks - Zadar 87:61 (14:18, 31:31, 63:43)

Nedelja:
Igokea - MZT Skopje
Cibona - Metalac

Ponedeljek:
Crvena zvezda - Cedevita
Sutjeska - Partizan

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.