Olimpija: Lahko damo gol ali dva

Foto: Saša Despot nogomet Olimpija Ljubljana - Qarabag
Nogometaši Olimpije so odpotovali v Baku, kjer jih v sredo zvečer čaka povratna tekma prvega kroga kvalifikacij lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Izid po polovici za slovenske prvake ni najbolj ugoden, saj so doma izgubili z 0:1, a v taboru zeleno-belih upajo, da bo sredin večer prinesel nadaljevanje kvalifikacij za najmočnejše evropsko tekmovanje.

Prejšnji teden je Olimpija s Qarabagom odigrala prvo tekmo v ligi prvakov v tej sezoni, doživela pa prvi poraz na domačem terenu po letu dni. A ta - čeprav je bil začetek podobno slab kot lani v evropski ligi - letos ne bo usoden, tudi če povratne naloge slovenski nogometaši ne bodo opravili s skupnim pozitivnim izidom. Po novih pravilih bo namreč tudi poraženec v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov lahko nadaljeval še v drugem kakovostnem razredu, evropski ligi.

A Ljubljančani upajo, da bodo "preživeli" prvi krog kvalifikacij in se v drugem za nadaljevanje spopadli z zmagovalcem dvoboja med Kukesom in Valletto.

Danes so dopotovali v Baku, kjer jih zvečer na stadionu Tofiq Bahramov čaka trening, tekma pa bo v sredo ob 19. uri po slovenskem času.

Poraz Olimpija z jalovo premočjo in prejetim golom v Stožicah

"Zdaj sem pripravljen, letim z ekipo, o tem, kdo bo igral in kdo ne, pa bo odločal trener. A pomembno je, da vemo, po kaj gremo. Že na prvi tekmi smo bili dobro pripravljeni. Bili smo boljši tekmec, a smo dobili gol iz čudne akcije. Ni bila niti priložnost, pa smo dobili gol. A tudi mi smo igrali dobro, analizirali smo jih in prepričan sem, da smo lahko iz tekme v tekmo boljši, prepričan sem, da lahko damo gol ali dva," je pred odhodom razmišljal Branko Ilić, ki je prvo tekmo zaradi manjše poškodbe izpustil, zdaj pa je nared za nastop.

"Pokazalo se je, da smo imeli veliko posest in tekmec ni bil videti tako dobro, kot je videti ponavadi. Moramo pa biti mi bolj nevarni za gol tekmeca, tako bodo padali zadetki in le to nas lahko pelje v nadaljevanje. Ne smemo pa dobiti zadetkov, zadnje čase nam gre dobro v obrambi in glede tega mislim, da ni bojazni," pa je optimist tudi Nik Kapun.

Novi ljubljanski strateg Ilija Stolica v ekipi nima večjih težav s poškodbami, dan pred odhodom se je ekipi na treningih pridružil tudi Nathan Oduwa, zato pa bo Olimpija v Bakuju nastopila brez pomembnega aduta v napadu. Zaradi nespametno prejetega rdečega kartona, posledice burne reakcije in udarca tekmeca ob koncu dvoboja, namreč v postavi ne bo kaznovanega Abassa Issaha.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.