Olimpija na tako visoki ravni že dolgo ni igrala

Foto: Twitter Jaka Blažič Cedevita Olimpija
Pri Olimpiji bodo poskušali prepričati svoje navijače.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo danes začeli tekmovanje v EuroCupu. Prvi tekmec Ljubljančanov v skupini C bo Darussafaka Istanbul, tekma pa se bo v Stožicah začela ob 19.30.

Ljubljančani se po nekaj letih izostanka vračajo v drugi Ulebov rang klubskega tekmovanja v Evropi. Skupinski del evropskega pokala bodo igrali od začetka oktobra do sredine decembra, če se bodo uvrstili med prve štiri moštva v skupini C, pa bodo evropsko sezono podaljšali vsaj do začetka marca.

Cedevita Olimpija bo v prvem delu igrala z italijansko Brescio, francoskim Nanterrom, Unicsom iz Kazana, Joventutom iz Badalone ter turško Darussafako.

Tri od teh ekip so že osvojile evropski pokal Uleb (Darussafaka 2018, Unics 2011, Joventut 2008), ki bo letos v zaključku še posebej zanimiv, saj bosta prvič oba finalista napredovala v evroligo. Do zdaj je ta čast pripadala le zmagovalcu, v zadnji sezoni španski Valencii.

"Sezono odpiramo na domačem parketu. Prva tekma v novi sezoni je vedno zahtevna, ne glede na to, kdo stoji nasproti in v katerem tekmovanju igraš. Pred nami je zelo težka tekma, saj je Darussafaka ekipa z zelo kvalitetnimi igralci. Želim si, da bomo v Stožicah imeli podporo s tribun, ki bi nam dala dodatno energijo, hkrati pa si želim, da že na tej prvi tekmi zabeležimo tudi prvo zmago v novi sezoni," so misli igralca Marka Simonovića.

Foto: Saša Despot KK Cedevita Olimpija

"Darušafaka je zelo dobro moštvo, še posebej, če govorimo o zadnjem desetletju. V ta klub je vloženega veliko denarja, kljub temu pa imajo v tej sezoni, v primerjavi s prejšnjimi leti, malenkost manjši proračun. Zagotovo jim motivacije za zmage in uspeh ne manjka, zato nas čaka zahtevna tekma. V tednu dni bomo odigrali pet tekem, zato bomo vsekakor morali prikazati dobro igro, če se želimo na domači premieri predstaviti v najlepši luči in zabeležimo zmago. Navijače ob tem vabim, da nas pridejo podpret v Stožice. Menim, da smo v tem kratkem času, odkar se je moštvo zbralo, pokazali veliko, in da lahko pričakujemo podporo navijačev. Upam, da bodo prišli v čim večjem številu," pa je pred tekmo menil trener Olimpije Slaven Rimac. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.