Olimpija nagrajena s točko

Foto: Žurnal24 Olimpija se kljub porazu zadovoljna vrača z Dunaja. (Foto: Nik Rovan)
Ljubljanski hokejisti so v 24. kolu lige Ebel zasluženo osvojili veliko točko pri Vienni na vročem gostovanju v avstrijski prestolnici. Jeseničani pa so doma z 0:3 klonili pred Gradcem.
Oglej si celoten članek

Ko so domači že v drugi minuti imeli igralca več, so v teh trenutkih najbolj zapretili gostje, ko je imel veliko priložnost kapetan Žiga Pance, a je Jürgen Penker njegov poskus ubranil. V tretji igri z igralcem več pa so domači nato nekoliko srečno in spretno prešli v vodstvo. Po strelu Davida Rodmana se je plošček od drsalke enega od ljubljanskih branilcev odbil mimo nemočnega vratarja Matije Pintariča. Toda prav mladi ljubljanski vratar je v nadaljevanju nekajkrat z dobrimi posredovanji spravil v obup domače napadalce. S svojo zanesljivostjo pa je omogočal več svobode tudi soigralcem v polju.

Že v 21. minuti so imeli gostje preko Tomija Mustonena veliko priložnost za izenačenje, a je njegov poskus iz bližine Penker mojstrsko zaustavil. V 43. minuti pa je bilo izjemno vroče. Najprej je imel priložnost za zeleno-bele Jeffrey Tory, je a bil Penker na mestu. Nato je v protinapadu sledil prodor Francoisa Fortierja, Pintarič pa je s panterskim skokom na drugi vratnici še preprečil vodstvo z 2:0. Na drugi strani pa so zmaji izenačili. Hughes je prodrl po desni strani in streljal, Penker je plošček samo na kratko odbil, le do kapetana Panceta, ki ga je spravil v mrežo.

Foto: Žurnal24 Tilia Olimpija Acroni Jesenice 2010/2011

To je bil šok za domače, ki se praktično niso več spuščali v napadalne akcije. Na drugi strani pa so gostje skušali že v rednem delu priti do zmage. V 53. minuti je lepo prodrl Hughes, ki pa so ga domači zaustavili na nedovoljen način. Gostje so imeli na ledu igralca več, a je domača obramba zdržala.

Ker po 60 minutah ni bilo odločitve, je sledil podaljšek. Za Ljubljančane, ki so po prvi tretjini ostali brez branilca Burka Henryja, v zadnji pa še brez Jureta Kralja, je bila že točka enaka zmagi. V podaljšku je tekmo odločil Fortier, ki je dokazal, zakaj je bil med najboljšimi strelci tudi v nemški ligi in je iz bližine neubranljivo zadel za zmago domačih.Zmaji pa zdaj po tej točki v nedeljo potujejo v Celovec, kjer bodo skušali prekiniti že kar neverjeten niz domačih, ki so danes zmagali že na 16. zaporedni tekmi.

Vzpone in padce Jeseničanov v tej sezoni je športni direktor, Zvone Šuvak, za klubsko spletno stran pokomentiral takole: "Predvsem na zadnjih tekmah igramo po sistemu toplo-hladno, nekaj tekem smo odigrali zelo dobro, a žal izgubili, na nekaterih smo odpovedali, vse skupaj pa je posledica velikega duševnega pritiska in tudi reprezentančnega premora, ki našemu moštvu ni prinesel veliko dobrega."

Po poškodbah sta se v jeseniško moštvo vrnila Marc Cavosie in Marjan Manfreda. Na tribunah se je vremenu primerno zbralo rekordno malo gledalcev. Oba vratarja sta najprej ubranila nekaj nenevarnih strelov, ob prednosti igralca več pa je imel po podaji Roberta Saboliča priložnost Žiga Jeglič, a Fabian Weinhandl je njegov strel ubranil. Igralca več nato niso izkoristili niti gostje, v igri štirih proti štirim pa je s strani ustrelil gostujoči napadalec Michael Ouellette, vratar Jaakko Suomalainen je plošček odbil, a le do noge Saboliča, od koder se je odbil v mrežo. Nekaj sekund pozneje je imel jeseniški napadalec priložnost, da doseže zadetek za izenačenje, a je streljal naravnost v vratarja gostov. Weinhandl se je izkazal še po strelu Anžeta Kuralta, mladi domači napadalec pa je pri tem izsilil novo kazen na strani gostov. Z igralcem več so Jeseničani napravili napako na modri črti, v protinapad je pobegnil Patrick Harand in povišal vodstvo Štajercev. Marjan Manfreda je imel lepo priložnost za znižanje, potem ko je prestregel podajo gostujočega branilca, po prodoru pa ni znal prelisičiti Weinhandla.

Na začetku druge tretjine je Toni Dahlman ob številčni prednosti prodrl med dvema branilcema, potem pa mu je pred Weinhandlom plošček ušel. Železarji so poskušali še z nekaj streli, ki pa so bili premalo nevarni za spremembo izida. Jeseničani so igrali nepovezano, kljub temu pa je po samostojnem prodoru do priložnosti prišel Marc Cavosie. Weinhandl je bil znova uspešnejši. Napadalna trojka Jeglič-Tičar-Sabolič, ki je v drugi tretjini spet zaigrala skupaj, si je pripravila nekaj lepih priložnosti, a brez uspeha.

Jeseničani so imeli še slabo minuto igralca več na začetku tretje tretjine, a brez učinka. V tem delu tekme se je poškodoval Dahlman, ki ni več prišel v igro. Jeseničani so še enkrat napadali z igralcem več, a Weinhandl se ponovno ni dal po strelih Tičarja in Saboliča. Ob koncu tekme je po dveh zamujenih priložnostih Warren Norris vendarle zadel in s tem dokončno odločil dvoboj. V naslednjem krogu bodo Jeseničani gostovali v Zagrebu.

Lestvica po 24. kolu:
1. KAC 44
2. R. B. Salzburg 33
3. Vienna Capitals 31
4. VSV Beljak 27
5. Medveščak 24
6. Graz 99ers 24
7. T. Olimpija 22
8. A. Jesenice 20

9. Sapa Fehervar 20
10. Black Wings Linz 20

Liga Ebel, 24. kolo:

Vienna Capitals - Tilia Olimpija 2:1 (1:0, 0:0, 0:1; 1:0)*
Larose (16), Fortier (62) ; Ž. Pance (44)

Acroni Jesenice : Graz 99ers 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Ouellette (13), Harand (17), Norris (57)

VSV Beljak : Black Wings Linz 2:3 (0:0, 1:1, 1:1; 0:1)*
KAC Celovec : Medveščak  2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Sapa Fehervar : Red Bull Salzburg 4:3 (2:1, 0:1, 1:1; 1:0)*
Acroni Jesenice : Graz 99ers 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

* po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.