Olimpija: Napnimo moči, da bo tega konec

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Pri ljubljanskem klubu so po incidentnem derbiju na Stožicah podali izjavo za javnost, v kateri obžalujejo neljube dogodke na tekmi proti Mariboru.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora so povsem zasluženo dobili prvi slovenski večni derbi v letu 2014 (0:3), a igra in rezultat sta v očeh številnih ostala v drugem planu. Derbi je ponovno zaznamovalo neprimerno vedenje dela navijačev.

Glavni sodnik Damir Skomina je tekmo trikrat prekinil, zadnjič zaradi rasističnih vzklikov dela Green Dragonsov v smeri Jeana-Phillipa Mendyja, potem ko je Francoz zabil tretji gol Štajercev. V Stožicah je bilo mogoče videti tudi zažiganje lutke Dareta Vršiča, prerivanje navijačev in policistov, "izlet" razgreteža na zelenico ter druge manjše incidente.

Po dogodkih so se pričakovano odzvali pri NK Olimpija Ljubljana. Izjavo za javnost, ki jo je podal ljubljanski klub, navajamo v celoti.

Izjava za javnost NK Olimpija Ljubljana

Pri NK Olimpija Ljubljana smo bili zelo veseli obiska na včerajšnjem derbiju, predvsem na osrednji tribuni stadiona v Stožicah, kar nas navdaja z optimizmom za naprej ter kaže, kako priljubljen je nogomet v Ljubljani in kako radi imajo ljudje Olimpijo. Zato bomo v Olimpiji storili vse, da takšnim ljubiteljem nogometa omogočimo tekme brez izgredov v prihodnje, kjer bodo lahko uživali v nogometnem spektaklu, kot so v prvi četrtini tokratne tekme, dokler je v Stožicah zmagoval nogomet.

Hkrati pa smo žalostni in razočarani po dogodkih, ki so se dogajali kasneje in ki s podporo kluba nimajo nič skupnega.

Klub obsoja in se strogo distancira od vseh izgredov, nasilništva in rasističnih vzklikov, ki smo jim bili priča in ne spadajo na športe prireditve. Zato smo v okviru ničelne tolerance do omenjenih neprimernosti pripravljeni na popolno sodelovanje z vsemi deležniki naše družbe, ki lahko pripomorejo k vrnitvi pravega navijaštva na tribune stožiškega stadiona. 

Apeliramo in pozivamo tako Nogometno zvezo Slovenije (NZS) kot organizatorko tekmovanja, prav tako preostale varnostne službe in tudi policijo, da skupaj napnemo vse moči in takemu vedenju naredimo konec. Le tako bomo nogomet ponovno približali ljubiteljem in navijačem svojega kluba. 

Ne glede na to, da sta za varnost na tekmi odgovorni varnostna služba in policija, ki varovanje izvajata v skladu z varnostnim načrtom, menimo, da moramo ta vprašanja rešiti skupaj in izkoristiti vse legalne in legitimne možnosti za zaščito slovenskega nogometa. 

Po sestanku s predstavniki NZS ter po prejeti disciplinski kazni se bomo v klubu odločili o nadaljnjih korakih pri reševanju nastalega problema.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:43 4. Marec 2014.

    kitajc prav imas

  • 18:13 3. Marec 2014.

    ...naj igrajo pred praznimi tribunami in pika! ...dokler jih pamet ne sreča! ...to niso navijači, to so navadni razbojniki, zdrogiranci, …

  • 15:34 3. Marec 2014.

    Nobeden izgovor ne pomaga, vse smo videli v živo. <br />Če so zreli za v kako ustanovo, to še ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.