Olimpija: "Ne bo drame, tudi če izpademo"

Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria dušan kosić Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria Foto: Anže Petkovšek stožice olimpija trening pred austria
Olimpija bo v četrtek v Stožicah igrala prvo tekmo tretjega predkola Evropske lige. Tekmec bo Austria, pri kateri je še nedavno igral športni direktor Ljubljančanov Mile Ačimović. Avstrijci so favoriti, pravijo pa, da je zanje najbolj pomembno, da v Ljubljani ne izgubijo.
Oglej si celoten članek

"Pred nami je težka tekma. Naš glavni cilj je, da zabijemo gol in da ne izgubimo," je na novinarski konferenci pred večernim treningom povedal trener Austrie Karl Daxbacher, ki je kot dodaten motiv Dunajčanov navedel, da je prav igranje v skupinskem delu Evropske lige njihov glavni cilj za sezono. Strateg vijolic iz avstrijske prestolnice se je tudi podrobno seznanil z igro jutrišnjega tekmeca in pravi, da jih čaka težko delo. "Analiziral sem tekmi Ljubljančanov z Bohemiansom. V Ljubljani je Olimpija pokazala zelo dober nogomet, tehnično je zelo dobra ekipa in igra podoben slog nogometa kot mi. V slabši luči pa se je pokazala v Dublinu, ko ni bila tako suverena, a vseeno gre za spoštovanja vrednega tekmeca. Glede na to, da Olimpija igra napadalen, kombinatoren nogomet, ji bomo poskušali odgovoriti s tem, da bomo mi prevzeli pobudo," je pojasnil Daxbacher.

Kot ključne igralce zeleno-belih je izpostavil kapetana Daliborja Radujka, srednjega branilca Sretena Sretenovića in ideologa igre Dareta Vršiča. Da bo za uspeh Olimpije veliko odvisno prav od slednjega, je jasno vsakomur. "Komaj čakamo tekmo, je zagotovo ena najpomembnejših v moji klubski karieri, to gotovo velja tudi za moje soigralce. V goste prihaja ugledno nogometno ime, ki ga spoštujemo, a se ga nikakor ne bojimo," pravi Vršič in dodaja: "V Evropi smo dokazali, česa smo sposobni, in verjamem, da bomo v četrtek z rekordnim obiskom stadiona razveselili vse Slovence. To bo spektakel, kot ga v Ljubljani razen na košarkarskih tekmah že dolgo ni bilo."


Tudi Vršič vlogo favorita prepušča gostom. "Austria je izrazit favorit, naša prednost pa je v tem, da ne bo drame, tudi če izpademo, verjetno pa pri Austrii ne bi bilo ravno tako, zato je nasprotnik pod precej večjim pritiskom. Gledal sem prvi polčas tekme proti Salzburgu. Lahko rečem, da gre za zelo disciplinirano ekipo, še posebej nevarni pa so trije nogometaši v napadu. Verjamem, da se bodo gostje v Ljubljani čvrsto postavili in čakali na našo napako, saj gre za ekipo, ki zelo težko prejema zadetke," še pravi Vršič in poudarja, da tudi tokrat ne bodo spreminjali sloga igre. "Od januarja želimo igrati in ne nabijati žoge. Naša filozofija je: naj drugi tečejo. Tisti, ki ima žogo, mora teči manj kot tisti, ki je nima. Želimo si imeti žogo v posesti, kolikor je le mogoče. Tako bo tudi tokrat. Prepričan sem, da prva tekma ne bo odločilna. Odločitev o potniku v naslednji krog bo padla na Dunaju."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.