Olimpija ni več prva

Foto: NK Olimpija/Facebook safet hadžić
Ljubljančani so po porazu proti Aluminiju nazadovali na drugo mesto ligaške lestvice.
Oglej si celoten članek

Kidričani so pred polno tribuno prišli do velikega skalpa, z vrha prvenstvene lestvice so po lepem zadetku Nikole Leka sklatili doslej vodilno Olimpijo. Aluminij, ki je ljubljansko zasedbo, pri tej je tokrat šepala realizacija, spravljal v obup s strnjeno obrambo in (pol)protinapadi, je tako ob tretjeuvrščeni Muri še edina neporažena ekipa v ligi.

Prvi polčas je minil v terenski premoči Olimpije, ki je veliko poskušala, toda Aluminijeva obramba je bila čvrsta in zbrana, tako da izbrancem Safeta Hadžića v prvem delu ni uspelo resneje ogroziti Luke Janžekoviča. Že po dobre pol ure je z igrišča moral znova poškodovani Asmir Suljić.

Na drugi strani so Kidričani, ki so v napad namesto Luke Štora (ta je prestopil k Dresdnu) poslali Anteja Živkovića, Slobodan Grubor pa ni mogel računati niti na poškodovanega Lucasa Horvata, prežali bolj ali manj na protinapade.

Imeli pa so izjemno priložnost v 36. minuti. Po napaki Mirala Samardžića je pred Nejca Vidmarja prišel Alen Krajnc, ljubljanski vratar pa se je izkazal.

V drugem polčasu pa so domači hitro razveselili svoje navijače, saj je v 52. minuti po podaji Živkovića Nikola Leko sprožil z 18 metrov in žogo z lepim strelom poslal v mrežo za 1:0.

Le malce zatem je imel dvoboj ena na ena z Vidmarjem Jure Matjašič, uspešnejši je bil gostujoči vratar. V 61. minuti je bilo podobno vroče tudi pred vrati Aluminija, a je domača obramba nekako preprečila nevarnejši poskus. V 65. minuti pa je bil Ante Vukušić nenatančen.

Še bolj nevaren je bil Rok Kidrič v 67. minuti, ko je spretno prišel do strela z roba kazenskega prostora in žogo poslal malo mimo vratnice. Na drugi strani je s podobno mero takoj vrnil Kranjc. V 79. minuti je za nekaj centimetrov znova zgrešil Vukušić, v 87. pa še Stefan Savić.

Kidričani bodo v 7. krogu v soboto gostovali v Domžalah, Ljubljančani pa bodo gostili Muro.

Mura - Rudar Velenje 2:0 (0:0)

Mura je še naprej neporažena v tej sezoni državnega prvenstva. Ob dveh remijih ima tri zmage in drži korak z vrhom lestvice. Odpor Rudarja so Prekmurci zlomili v drugem polčasu, predvsem zadetek Luke Bobičanca je sodil v kategorijo "evrogolov". Na drugi strani so Velenjčani, ki so igrali brez poškodovanih Milana Tučića in Žige Škofleka, še brez zmage in na predzadnjem mestu lestvice.

Prvi polčas v Fazaneriji ni bil med najbolj razburljivimi v sezoni. Ekipi sta sicer prišli do nekaj obetavnih strelov, sicer pa se je igra večinoma odvijala med kazenskima prostoroma.

V uvodu tekme je bolj po sreči prečko domačega gola oplazil Borna Petrović, od daleč je poskusil tudi Cene Kitek, pri domačih pa je prvi resneje zagrozil Amadej Maroša, ko je v 15. minuti z glavo meril malce premalo natančno. Zatem je dvakrat nevarno poskusil Tomi Horvat, tako v 19. kot v 21. minuti je bil na mestu Tomaž Stopajnik.

Sledila sta strela Luke Bobičanca in Rijada Kobiljarja, tako Stopajnik kot Matko Obradović z njima nista imela veliko dela. Zadnji nevarnejši poskus v prvem delu je bil delo Dominika Radića, ko je sprožil iz prve z dobrih desetih metrov, a tudi on zgrešil cilj.

V 46. minuti je takoj streljal Bobičanec, Stopajnik je žogo odbil, v 49. minuti pa je Šušnjara preslabo sprožil z roba kazenskega prostora, tako da je Rudarjev vratar žogo ujel.

V 50. minuti pa Stopajnik ni imel možnosti za obrambo. Bobičanec je namreč sprožil s 25 metrov malce z desne in zadel v nasprotni zgornji kot Rudarjevih vrat za vodstvo Mure z 1:0. Bobičanec je s štirimi zadetki na vrhu lestvice strelcev, obenem je tudi prvi podajalec lige (tri asistence).

Isti igralec je v 53. minuti izvedel prosti strel z dobrih 20 metrov, takrat pa je žogo poslal malce čez gol. Sledilo je nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov na eni in drugi strani, vključno z novim Horvatovim v 63. minuti, ki je tudi žogo poslal previsoko.

Domači so imeli novo veliko priložnost v 67. minuti, ko je iz bližine malce z leve poskusil Maroša, a zadel le zunanji del mreže. Pet minut pozneje je Stopajnikove dlani znova malce ogrel Bobičanec, v 75. minuti pa je Mura podvojila prednost.

Šušnjara je z leve strani podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil Maroša in žogo poslal v mrežo. Stopajnik se je žoge sicer dotaknil, a zadetka ni mogel preprečiti. To je bila tudi zadnja resna akcija tekme.

Sobočani bodo v 7. krogu v soboto gostovali v Ljubljani, Velenjčani pa bodo dan pozneje gostili Sežančane.

Bravo - Domžale 0:0 (0:0)

Domžalčani še naprej čakajo prvo zmago sezone. V Ljubljani so iztržili točko in še naprej zasedajo zadnje mesto na lestvici. Čeprav so imeli najlepšo priložnost na tekmi, pa so tudi novinci v ligi nekajkrat ogrozili vrata gostov in zaslužno osvojili svojo pet točko sezone.

Gledalci so najlepšo akcijo prvega polčasa in tekme videli v 45. minuti. Domžalčani, ki so igrali z novo okrepitvijo Janezom Piškom, a brez poškodovanih Marca Da Silve, Branka Ilića in Daria Kolobarića ter Gabra Dobrovoljca, ki je odšel v Turčijo, so takrat izpeljali lep napad, ki ga je z volejem z 12 metrov končal Dejan Lazarevič. Na njegovo nesrečo je zadel le prečko.

Sicer pa so tudi pred tem gosti imeli terensko pobudo, a bili dokaj nenevarni ob pravočasnih blokih domačih branilcev, gostitelji, ki med drugim niso mogli računati na kaznovanega Ovbokho Agboyija, pa so bili nekajkrat nevarni iz protinapadov, pri čemer je bil dvakrat pri strelu Mitja Križan, a bil tako v 21. kot 34. minuti neuspešen. V 38. minuti je od daleč poskusil tudi Mustafa Nukić, a poslal žogo čez gol.

Že v 46. minuti je po Piškovi podaji prišel do strela Podlogar, izkazal pa se je Igor Vekić v Bravovih vratih. Slednji je dobro posredoval tudi po poskusu Senijada Ibričića z leve strani v 53. minuti. Čeprav so v uvodnih minutah prevladovali Domžalčani, pa so Ljubljančani nevarno ogrozili vrata v 56. minuti, ko je Ajdin Mulalić dobro posredoval po strelu z glavo Luke Žinka.

Nov nevarnejši poskus so sprožili gosti, ko je v 79. minuti od daleč meril Tilen Pečnik, domači vratar pa ni imel veliko dela. Malce več ga je imel v 82. minuti, ko je Matija Rom streljal z glavo, a je svojo nalogo dobro opravil. Do konca je sledilo še nekaj polpriložnosti, izid pa se ni spremenil.

Bravo bo v 7. krogu v nedeljo gostoval v Mariboru, Domžale pa bodo dan prej gostile Aluminij.

Prva Liga TS, 6. krog, izidi:

Bravo - Domžale 0:0
Mura - Rudar Velenje 2:0 (0:0)
Aluminij - Olimpija Ljubljana 1:0 (0:0)

LESTVICA:
1. Aluminij 6  4  2  0  7:2  14
2. Olimpija 6  4  1  1 13:5  13
3. Mura 5  3  2  0 12:7  11
4. Celje  6  2  3  1 11:9   9
5. Tabor Sežana 6  3  0  3  7:8   9
6. Maribor 6  1  3  2  8:8   6
7. Triglav Kranj 6  2  0  4  9:14  6
8. Bravo 6  1  2  3  6:9   5
9. Rudar Velenje 6  0  3  3  6:12  3
10. Domžale  5  0  2  3  8:13  2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.