"Določeni ljudje nam niso pustili zmagati"

Foto: twitter KZS Krka, Olimpija
Dvorana Leona Štuklja je gostila četrto finalno tekmo. Ta se je končala z zmago Olimpije z 89:79, ki je dvoboj izenačila na 2:2 v zmagah.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Krke so po treh odigranih tekmah finala vodili z 2:1 v zmagah in so imeli tokrat tako priložnost, da z novo uspešno predstavo pridejo do državnega naslova. A drugačno zamisel so imeli pri Petrol Olimpiji.

Ljubljančani, ki so povsem medlo odprli tretjo tekmo v Hali Tivoli in si že na začetku priigrali precejšen zaostanek, so bili tokrat precej odločnejši v uvodnih minutah. Zaigrali so agresivno, posledica nekaj dobrih obrambnih akcij pa je prinesla tudi vodstvo. V napadu je bil na začetku razpoložen predvsem Gregor Hrovat, ki je zbral devet od prvih 14 točk Olimpije. Novomeščani so ob koncu prve četrtine in na začetku drugega dela zaigrali nekoliko bolje in prišli do prednosti 26:21.

A seldil je delni izid 17:2 za goste, razigral se je Jan Špan, ki je v tej seriji dosegel kar deset točk. Razlika je nato nekoliko nihala, vseeno pa je Olimpija na glavni odmor odšla z vodstvom 49:40. Pri Krki je blestel Marko Jošilo, ki je že v prvih 20 minutah zbral 16 točk, na drugi strani pa so mejo desetih točk presegli Špan, Hrovat in Jordan Morgan.

Četa Zorana Martiča je slabo odprla tretjo četrtino, po dveh točkah Paola Marinellija in njegovih dveh asistencah se je Krka v dobrih dveh minutah približala na 47:49. Sledilo je nekaj izenačenih minut, nato pa je z dvema zaporednima trojkama Dino Cinac poskrbel za prednost gostiteljev s 60:55. Do konca tretjih deset minut so ostale še tri minute in pol. V tem času se je domačim ustavilo v napadu, Olimpiji pa je po koših Morgana in Hrovata znova uspelo povesti. 

V zadnjo četrtino se je vstopilo z rezultatom 63:66, naskok Olimpije pa je s svojimi prvimi šestimi točkami na tekmi povišal Erjon Kastrati. Po njegovem uspešnem metu za tri točke so Ljubljančani povedli s 75:65. Pred tem je še Žiga Fifolt storil nešportno osebno nad Morganom, ki je nato okrvavljen zapustil igrišče.

Novomeščani so se približali na minus pet, a je nato Domen Bratož dobil tehnično napako zaradi simuliranja osebne napake, odločitev je bila vsaj malce sporna, zaradi reakcije proti sodniku pa je bil nato še izključen. Po odločitvi je zavrelo v dvorani, pri Olimpiji pa ponujenega niso dobro ozkoristili.

Po trojki Marinellija 2:48 pred koncem se je na semaforju namreč izpisal izid 79:81, a s košem in zadetim prostim metom je odgovoril Devin Oliver,  v naslednjem napadu pa je bil za tri točke natančen Hrovat (79:87). Dve minuti do konca četrtine je bil Simon Petrov prisiljen vzeti minuto odmora. Ta ni pomagala, naslednja napada Krke sta bila neuspešna in zmagovalec je bil odločen.

"Vsa čast mojim fantom za fantastično borbo, vsa čast vsem gledalcem, ki so nas prišli bodrit, ampak, kakor je videla cela dvorana, nam določeni ljudje niso dovolili, da bi prišli do priložnosti za zmago," je po tekmi dejal trener Krke Petrov.

"Ne glede na to, da imamo dolgo klop, se nam je na prvi tekmi poškodoval prvi organizator igre Mitchell McCarron. Na tretji tekmi so nam v prvi minuti poškodovali Jordana Morgana. To so šoki, ki jih tudi precej boljše ekipe od nas, ne prenesejo. Zato moram pohvaliti svoje igralce, da so se zbrali in motivirali ter v teh težkih razmerah v Novem mestu izvlekli zmago. Krka igra v tem finalu izjemno grobo košarko in danes je bila za to prvič kaznovana," pa je imel drugačen pogled na sojenje Martić.

Jošilo je za Krko dosegel 28 točk (5 skokov, 3 podaje, met 10:21), Morgan pa za goste zbral 24 točk (met 6:12, prosti meti 12:15). Ob tem so imeli Ljubljančani še razpoložena Hrovata s 17 točkami in Špana, ki je vknjižil 16 točk, 5 podaj ter 4 skoke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.