Olimpija odgovorila: Kostić zanika žaljenje

Foto: SPS/nkolimpija.si
Foto: SPS/nkolimpija.si
Člani Maribora so na ponedeljkovi novinarski konferenci predstavili svojo plat zgodbe z znova vročega večnega derbija v Stožicah. Pri Olimpiji trdijo, da njihov član Miroljub Kostić žaljenje na rasni osnovi zanika.
Oglej si celoten članek

Dogodke s tekme 22. kola Prve lige Telekom Slovenije so pri Mariboru na ponedeljkovi novinarski konferenci označili za "sramotne", "podle" in "neokusne", direktor Bojan Ban pa si je pred Jean-Philippom Mendyjem in njegovo nosečo ženo zaželel ukrepanja pristojnih služb.

Še drugič zapored naj bi se na večnem derbiju, tokrat pred zaprtimi tribunami, slišale rasistične opazke na račun napadalca vijoličastih, ki sta jih po navedbah tabora slovenskih prvakov izrekla trener Milorad Kosanović in nogometaš Miroljub Kostić. Iz tabora Olimpije so se pozno popoldne odzvali z izjavo za javnost, kjer so podprli svojega srbskega vezista. 

"Niti delegat niti glavni sodnik nista poročala o žaljivkah"

"Po današnji novinarski konferenci NK Maribor in številnih obtožbah na račun našega kluba smo se primorani odzvati. Ponavljamo, da NK Olimpija Ljubljana obsoja vse vrste rasističnega vedenja in popolnoma podpira politiko ničelne tolerance do tovrstnega obnašanja. To smo jasno in javno sporočili tudi po tekmi 4. kroga med Olimpijo in Mariborom, ki je bila 2. 3. 2014 v Ljubljani, na kateri je sodnik zaradi rasističnih vzklikov s tribun za nekaj minut prekinil srečanje. Takrat je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije vodil postopek in naš klub kaznoval," piše v sporočilu slovenskim medijem.

"Danes smo po zelo resnih obtožbah s strani NK Maribor v klubu opravili pogovor z našim igralcem Miroljubom Kostićem, ki zagotavlja, da igralca Maribora Jean-Philippa Mendyja ni žalil na rasni osnovi. Po naših podatkih o kakršnihkoli rasnih žaljivkah med igralci nista poročala niti delegat niti glavni sodnik sobotne tekme. Verjamemo svojemu igralcu, ki zatrjuje, da ni bilo žaljenja na rasni osnovi. V kolikor uradne osebe ugotovijo, da je do tega dejansko prišlo, bomo seveda nemudoma ukrepali in sprejeli ustrezne sankcije," so še zapisali pri zeleno-belih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:19 18. Marec 2014.

    lej mb.ne se delat norca ste izgubil in preneste kod moski in pejte naprej...<br />ne se res delat norca

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.