Olimpija ostaja v igri za naslov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v drugi tekmi polfinala lige Nova KBM premagali Zlatorog z 90:88 (24:23, 42:35, 64:57). Tretjo tekmo je izsilil tudi Helios, ki je ugnal Krko s 73:68 (16:18, 34:30, 49:54).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so polfinalni niz z Zlatorogom izenačili na 1:1 in tako odločitev o finalistu petindvajsete sezone državnega prvenstva prestavili na četrtek, ko bo v Treh lilijah na sporedu odločilna tretja tekma.

Ljubljančani so po sobotnem porazu s trinajstimi točkami razlike v manj kot 48 urah uredili svoje vrste in pred domačimi gledalci v Stožicah prikazali veliko bolj organizirano in natančno predstavo. Omejili so učinek Chrisa Bookerja, predvsem pa zaustavili centrsko navezo Zlatoroga in prišli do tesne zmage z 90:88.

Laščani so na prvi tekmi dominirali pod obročema. Neustavljiva sta bila Booker, ki je dosegel 29 točk in imel 17 skokov, ter Goran Jurak, ki je bil prav tako blizu dvojnemu dvojčku. Tokrat sta ta dva igralca skupaj dosegla vsega točk 12 točk in ujela tri žoge.

Ob dobri obrambi nad visokimi igralci so Ljubljančani opravili pol naloge. Nekaj težav jim je v prvem polčasu povzročal krilni košarkar Jamar Abrams, ko pa so v nadaljevanju omejili tudi njegov učinek v napadu, so imeli odprto pot do zmage. Dokončno so jo dosegli šele v zadnjih petih minutah z delnim izidom 9:0. Z njim so prišli do prednosti 79:69. Ta jim je prinesla odločilno tretjo tekmo, čeprav je imel Daniel Vujasinović sekundo pred koncem dvoboja dva prosta meta za podaljšek.

Pri gostih, ki so zadeli 13 trojk in izgubili skok 32:38, sta po 18 točk dosegla Miha Vašl in Abrams, za zmagovalce pa je Sava Lešić zbral 23 točk, 16 jih je dosegel Dawan Robinson in 15 Sašo Zagorac.

Helios do preobrata v zadnji četrtini

Tako kot v seriji med Zlatorogom in Unionom Olimpijo je tudi dvoboj med Krko in Helios Suns izenačen na 1:1. Doslej so vse ekipe izkoristile prednost domače dvorane. Novomeščani so v Domžale prišli po finale, njihov deseti v zgodovini državnih prvenstev Slovenije, a bo v četrtek na sporedu še tretja tekma.

Gostitelji so tokrat naredili dva delna izida 15:2. Prvega v prvem polčasu, ki jim je po zaostanku 13:18 prinesel vodstvo 28:20, drugega pa v zadnji četrtini, ki je pomenil popoln preobrat in zmago. Ko je Mirko Mulalić slabih pet minut pred koncem zadel pet točk v nizu in po minutah izenačenja na semaforju Krko povedel v vodstvo za pet točk (59:54), je bilo videti, da so gostje strli odpor oslabljenih domačinov. A ti so odgovorili s petimi točkami v dveh napadih, val navdušenja v skoraj polni dvorani pa je sprožil Jan Močnik z dvema zaporednima trojkama (65:61). Ko sta po dva prosta meta zadela še Marjan Čakarun in Luka Vončina, je bil rezultat 69:61, na semaforju pa je ostalo le še 45 sekund.

Helios Suns tokrat ni imel izstopajočega posameznika, so se pa med strelce vpisali vsi igralci, ki so dobili priložnost za met na koš. Na drugi strani je imela Krka dva igralca s po 17 točkami in osmimi skoki - Jureta Lelića in Iva Ivanova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.