Olimpija po porazih v Evropi izgubila še v ligi ABA

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 6. krogu lige Aba izgubili z FMP s 85:90 (24:20, 40:43, 59:70).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so v petem nastopu v ligi NLB doživeli drugi poraz, prvega pred domačo publiko. V Tivoliju so morali priznati premoč beograjski ekipi FMP, ki je bila boljša z 90:85.

Ljubljančani imajo zdaj skoraj štirinajstdnevno pavzo zaradi reprezentančnih obveznosti, ki jim bo prišla še kako prav, da v zasedbo vrnejo tri poškodovane igralce, Zorana Dragića, Karla Matkovića in Lovra Gnjidića. Naslednjo tekmo v ligi Aba bodo igrali 19. novembra v gosteh pri Igokeji, tri dni kasneje pa bodo v evropskem pokalu gostili ukrajinski Prometej.

FMP se je s peto zmago v šestih tekmah priključil vodilnim ekipam lige Aba. Do uspeha je prišel povsem zasluženo, saj je v drugem polčasu prikazal bolj zbrano in disciplinirano igro. Ključen korak do zmage je naredili v prvih petih minutah tretje četrtine, ko se je z delnim rezultatom 14:2 oddaljili na 60:45.

Cedevita Olimpija se je štiri minute pred koncem približala na 74:81, dobrih 100 sekund do zaključka na 79:83 in kasneje še na 85:88, za kaj več pa bi morala zadeti kakšno trojko več (9:23), ujeti žogo ali dve več pod svojim obročem (FMP je imel 10 skokov v napadu) ter imeti še kakšnega razpoloženega igralca več v napadu.

Yogi Ferrell (met 6:14, 9 podaj) in Amar Alibegović (met 7:10, 7 skokov) sta dosegla po 18 točk, 16 pa jih je dodal Josh Adams (met 6:12).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.