Olimpija poražena v Podgorici

Foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Uniona Olimpije so v tekmi 10. kroga lige Aba izgubili na gostovanju v Podgorici proti Budućnosti s 74:84 (11:19, 32:45, 54:67).
Oglej si celoten članek

Ljubljančani so v zahtevnem ritmu treh tekmovanj odigrali tretjo tekmo v petih dneh, potem ko so sredi tedna izgubili v evropskem pokalu pri Lokomotivu, v petek pa premagali Tajfun v državnem prvenstvu. Tokrat so se podali v Podgorico, kjer so imeli domači košarkarji Budućnosti status jasnega favorita v dvoboju z ekipo z dna lestvice.

Po uvodnih minutah se je ta teorija že začela potrjevati v praksi. Še preden so so gostje dobro zavedli, kaj se dogaja, je bilo na semaforju 10:0. A so se zato zmaji zbrali in preprečili katastrofo. Pravzaprav so bili sredi druge četrtine povsem blizu popolnemu preobratu; potem ko so zaostanek najprej znižali, so po seriji košev Brandona Jeffersona in Jureta Pelka ter njunih trojkah celo izenačili na 24:24. A niso znali zadržati takšne ravni, domači pa so po nekaj minutah odlične igre spet pobegnili za skorajda 15 točk in si pred drugim polčasom ustvarili lepo zalogo (45:32).

Gostiteljem ni bilo težko zadržati približno takšne razlike, a kakršno so začeli drugi polčas. Olimpija se ni mogla približati, podgoriška ekipa je brez težav vzdrževala razliko približno desetih točk in na koncu s takšno tudi zmagala.

Pri domačih sta bila s po 16 točkami najučinkovitejša Boris Savović in Petar Popović, pri Ljubljančanih je z 21 izstopal Jefferson, zadel je tudi štiri trojke, po 12 pa sta jih dodala Mirko Mulalić in Blaž Mesiček.

Naslednja tekma v regionalnem tekmovanju zeleno-bele čaka v ponedeljek, 28. novembra, ko bodo gostili vodilno Crveno zvezdo.

Liga Aba, 10. krog:

Budućnost - Union Olimpija 84:74

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.