Olimpija z dobrim izidom iz Turčije

Foto: Profimedia Ante Vukušić
Ljubljančani so iztržili remi na prvem dvoboju s Turki.
Oglej si celoten članek

Ljubljančani so si drugi krog kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del Evropske lige zagotovili z zadetkom v 92. minuti v gosteh proti Rigasu, tokrat pa so dvoboj proti turškemu klubu Yeni Malatyaspor odprli odlično in prišli do pomembnega zadetka v gosteh.

V 13. minuti je tako po podaji Endrija Čekičija v polno nameril Ante Vukušić. Hrvat je stekel pred gol in sprejel žogo, ki jo je mimo branilcev in vratarja z desne strani kazenskega prostora na drugo stran peterca poslal Čekiči, Vukušić pa je le še nameril v prazno mrežo.

A vodstvo gostov je zdržalo le sedem minut. Gostitelji so namreč v 20. minuti nekoliko srečno izenačili, potem ko je z več kot 25 metrov sprožil Arturo Mina Meza, žoga je na poti proti golu zadela njegovega soigralca Thievyja Bifoumo, povsem spremenila smer in presenetila Nejca Vidmarja. Savić je imel novo priložnost za ljubljansko vodstvo v 22. minuti, ko je dvoboj ena na ena dobil vratar Malatyaspora Fabien Farnolle. 

V 54. minuti je Olimpija dobro kombinirala, na koncu pa je nekoliko na desni strani domačega šestnajsterca do strela prišel Eric Boakye, a so strel, ki je nevarno letel proti golu, gostitelji le uspeli blokirati. Sedem minut kasneje so si po dolgem času priložnost pripravili tudi Turki. Thievy Guivane Bifouma Koulossa je prišel sam pred Vidmarja, a precej na levi, slovenski čuvaj mreže pa je zaustavil strel Francoza.

V 65. minuti pa je Brkić izgubil žogo ob slabi podaji, domači pa so s tremi podajami prišli pred gol, Macky Bagnack pa je je v svojem šetnajstercu spotaknil Adisa Jahovića. Ta je sam izvedel enajstmetrovko in poskrbel za vodstvo z 2:1.

V 71. minuti je Vidmar dobro posredoval ob poizkusu Jahovića, tri minute kasneje pa je Olimpija izenačila. Ljubljančani so kar nekaj časa vztrajali v napadu, nato pa je žoga z desne strani letela proti glavi rezervista Luke Menala. Ta je okroglo usnje sicer zgrešil, a s tem povsem prevaral domačo obrambo, ki je odletela v prazno, pred golom pa je bil na pravem mestu povsem osamljeni Stefan Savić.

Ta je imel lepo priložnost tudi v 82. minuti. Po podaji Menala je prišel do neoviranega strela tik izven šestnajsterca, meril v dolgi kot, a je domači vratar žogo uspel odbiti v kot. Po prihodu v igro odlični Menalo je v 85. minuti pripravil še strel Vukušiću, čuvaj mreže pa je tokrat z dotikom žogo preusmeril preko prečke.

Domači so zagrozili v 94. minuti, a je strel z 20 metrov končal mimo vrat, v naslednji minuti pa je Vidmar zaustavil še en poizkus.

Evropska liga, 2. krog kvalifikacij:

Yeni Malatyaspor : Olimpija  2:2 (1:1)
Mina 20., Jahović 66./11-m; Vukušić 13.. Savić 74.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.