Olimpija povsem na dnu, zdaj še poraz proti Ukrajincem

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pet dvobojev, pet porazov.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 5. krogu evropskega pokala (skupina A) pred 2000 gledalci v Stožicah izgubili s Prometejem z 89:94 (24:18, 39:40, 64:66). Tako tudi po petem krogu evropskega pokala ostajajo brez zmage. 

Za varovance trenerja Jurice Golemca je bil to že tretji poraz na domačem parketu. Premoč so morali priznati tudi katalonskemu Juventutu in Bursasporu iz Turčije.

Cedevita Olimpija je tudi tokrat nastopila oslabljena, vseeno pa je bila v zaključku tekme relativno blizu prvi zmagi. Štiri minute pred koncem je vodila z 79:77, v zadnjih sekundah pa je imel Josh Adams priložnost za izenačenje, vendar njegov poskus za tri točke ni našel želenega cilja.

Domači so sicer zadeli 15 trojk, bili dokaj enakovredni v bitki pod obročema (38:43), štirje igralci so dosegli petnajst točk ali več, vendar pa so imeli gostje iz Ukrajine, ki domače tekme igrajo v Rigi, daljšo klop in dovolj razpoloženih igralcev, ki so s samostojnimi vložki v končnici prevesili tehtnico na njihovo stran.

Pri Cedeviti Olimpiji so izstopali Adams (19 točk, trojke 4:11), Yogi Ferrell (18 točk, 7 podaj), Marko Jeremić (16 točk, trojke 5:8) in Amar Alibegović (15 točk, trojke 3:5, 8 skokov, 5 podaj).

Cedevita Olimpija bo v naslednjem krogu gostovala v Litvi pri Panevežysu, nato pa jo čakata dve zaporedni tekmi pred domačimi gledalci, in sicer 6. decembra z nemškim ratiopharmom iz Ulma in teden dni kasneje z Brescio.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.