Olimpija prekinila pogodbo z 20-letnim Ukrajincem

Foto: Saša Despot Issue Sanon
Ukrajinski košarkar, ki ga je leta 2018 na naboru izbralo moštvo Washington Wizards, bo kariero nadaljeval v domovini.
Oglej si celoten članek

Košarkarski klub Cedevita Olimpija je sporočil, da se je sporazumno razšel z ukrajinskim košarkarjem Issufom Sanonom, ki so ga leta 2018 na naboru lige NBA sicer kot 44. izbrali Washington Wizards.

Sanon, ki se je ljubljanskemu moštvu pridružil leta 2018, je tekmovalno sezono 2019/20 kot posojeni igralec preživel v Ukrajini pri Dniproju.

Za ljubljansko zasedbo je v tekmovalni sezoni 2018/19 zaigral na 17 tekmah lige Aba, v ligi prvakov na 12 tekmah in v državnem prvenstvu na 13 tekmah.

Ekipa Dniproja, v kateri je Sanon v sezoni 2019/20 igral kot posojeni igralec Cedevite Olimpije, je na 25 tekmah ukrajinskega državnega prvenstva zabeležila 20 zmag in imela štiri zmage naskoka pred naslednjima zasledovalcema, po odpovedi tekmovanja zaradi pandemije koronavirusa pa je bil Dnipro na koncu razglašen za ukrajinskega državnega prvaka.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.