Olimpijo okrepil nogometaš, ki je nazadnje igral v Angliji, krepi se tudi Mura

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Olimpija bo v spomladanski del sezone krenila z novo okrepitvijo, prav tako pa je novo ime v svoje vrste pripeljala tudi Mura.
Oglej si celoten članek

Nogometni klub Olimpija se je pred nadaljevanjem sezone okrepil s Timijem Maxom Elšnikom. Enaindvajsetletnik je k trenutno vodilnemu moštvu državnega prvenstva prišel kot prost igralec, pred tem pa je bil član angleškega drugoligaša Derby Countyja.

Angleški drugoligaš je Elšnika v zadnjih letih posodil Swindonu, Mansfieldu in Northamptonu, od lanskega poletja pa je imel proste roke pri izbiri novega delodajalca.

"Imel sem ponudbe angleških tretjeligašev in četrtoligašev, vendar pa sem na tisti ravni igral že dve leti in sem želel narediti korak naprej. Na koncu sem sprejel ponudbo Olimpije, to se mi zdi odlična izbira, ki je dobra zame in za moj nadaljnji razvoj," je dejal Elšnik za spletno stran zeleno-belih.

Foto: Profimedia Timi Max Elšnik

Elšnik je enkrat nastopil za mlado slovensko reprezentanco, v izbrani vrsti U-19 pa je zbral tri nastope.

 

Mura v svoje vrste pripeljala Jana Gorenca

Nogometni klub Mura pa se je pred spomladanskim delom državnega prvenstva okrepil z Janom Gorencem. Dvajsetletni osrednji branilec je pred tem igral za Olimpijo, katere član je bil sezono in pol.

Mladi osrednji branilec je tretja okrepitev Mure v zimskem prestopnem roku. V Mursko Soboto sta pred tem prišla še Črnogorec Staniša Mandić in 18-letni Slovenec Renato Simić.

Gorenc se k Muri seli iz Olimpije, za katero je v zadnjih 18 mesecih odigral štiri tekme. Pred tem je bil član Krškega, pri katerem je še kot mladinec zbral 37 nastopov.

Foto: Profimedia Jan Gorenc

S trenutno četrtouvrščenim moštvom državnega prvenstva je 20-letnik podpisal triletno pogodbo, ki se izteče 31. decembra 2022.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.