Olimpija s Krko že v četrtfinalu

Foto: Žurnal24 Chris Booker (desno) je bil najboljši Krkin strelec z 20 točkami. (Foto: Gregor
Union Olimpija, Krka, Helios, Šentjur, Elektra, Hopsi, Slovan in Zlatorog imajo možnost, da osvojijo košarkarski pokal Spar. Pred obračuni zanj, ki bodo od 10. do 13. februarja v Škofji Loki, so glave staknili trenerji.
Oglej si celoten članek
Naslov brani Union Olimpija, ki je lani v Novem mestu na finalni tekmi porazila Zlatorog. Ljubljančani so sicer slovenski pokal osvojili 16-krat, Helios, Zlatorog in Hopsi pa po enkrat.

Osem slovenskih prvoligašev se bo konec tedna (četrtek, petek, sobota in nedelja) potegovalo za lovoriko v pokalu Spar. Pokalno tekmovanje odloča ena tekma, zato bodo ekipe za svoje vodilo zagotovo vzele geslo pokrovitelja iz oglasa, ki pravi "Ne se šparat". Poslastica zaključnih bojev bo že eden četrtfinalnih parov, v katerem se bosta v petek ob 18. uri pomerila Union Olimpija in Krka. Moštvi sta se v letošnji sezoni srečali trikrat – tekmi v ligi NLB je dobila Olimpija, superpokalno pa Krka.

"Kar zadeva Olimpijo, ne vemo, v kakšni postavi bo ta zaigrala, ali bo zraven tudi Vlado Ilievski, ki je nosilec dobrih rezultatov Olimpije. Z njim ali brez njega Ljubljančani niso enaka ekipa. Sicer pa se dobro poznamo. Težko rečem, da na zadnjih dveh tekmah z Olimpijo nismo imeli možnosti za zmago," je dejal trener Krke Aleksandar Džikić, čigar moštvo se izvrstno drži v ligi NLB, saj Novomeščani držijo korak s Partizanom – obe ekipi sta po 13-krat zmagali – in so na drugem mestu. 

Vstopnice za zaključne boje pokala Spar so na voljo na spletnih straneh Eventima in v Petrolovih poslovalnicah.

V Škofji Loki ne bo primanjkovalo spremljajočih dogodkov. Pridejo Zmajčice, Dunking Devils, plesna skupina Stars, break dance skupina Sweet with Style, DJ Maj ... V nedeljo bo himno odpela Nina Pušlar, z zadetim metom s sredine igrišča pa boste lahko domov odšli bogatejši za tisočaka evrov.

Zmaje, ki zasedajo tretje mesto v jadranski ligi, je tokrat namesto zadržanega Jureta Zdovca zastopal njegov pomočnik Miro Alilović: "Naš cilj je osvojitev pokala Spar. Vseeno je, ali se z močnim nasprotnikom srečaš prvi, drugi ali pa tretji dan. Pozna se nam utrujenost nosilcev igre. Ker ne igramo tekem med tednom, imamo nekaj več časa za počitek. Težave z boleznijo ima Dino Murić, s hrbtom Kenny Gregory in z zadnjo ložo Vlado Ilievski, vendar menim, da bomo na tekmi s Krko nastopili popolni."

Zanimivo bo tudi na drugem petkovem obračunu, na katerem bosta merila moči Geoplin Slovan in Zlatorog, lanski finalist. Trener mlade zasedbe s Kodeljevega Gašper Okorn si ne dela utvar, da je njegova ekipa favorit: "Lestvica lige Telemach, na kateri so košarkarji Zlatoroga z veliko prednostjo osamljeni na vrhu, pove dovolj. Po mojem mnenju so favoriti tega dvoboja, saj so tudi finalisti minule sezone pokala Spar, njihov trener pa je eden redkih, ki je že nekajkrat sodeloval v finalih in je pokal Spar tudi osvajal, zato ima potrebne izkušnje. Te si bodo nabirali tudi naši mladi igralci, za katere bi bila zmaga velika nagrada, saj bi se nato pomerili z zmagovalcem dvoboja med Unionom Olimpijo in Krko, favoritoma turnirja, ki igrata izjemno lepo košarko."

Njegov bolj izkušeni kolega na laški klopi Aleš Pipan pa je povedal: "Na košarkarje Geoplina Slovana se bomo pripravljali podobno kot na vse druge   tekme, čeprav so bili prav oni edini, ki so nas premagali v tej sezoni lige Telemach. Mislim, da bo tekma zelo zanimiva in da bo zmagovalec znan šele po končnici. Favorit pokala Spar je po mojem mnenju zmagovalec dvoboja med Unionom Olimpijo in Krko."

Pokal Spar, četrtfinale:

Četrtek, 10. 2., 18:00:

Helios Domžale – Šentjur

20.30
Elektra Šoštanj – Hopsi Polzela

Petek, 11. 2., 18:00:

Union Olimpija – Krka (prenos na TVS 2)

20:30
Geoplin Slovan – Zlatorog

Polfinale:

Sobota, 12. 2., 18:00:
Heliso/Šentjur : Elektra/Hopsi

20:30:
Union Olimpija/Krka : G. Slovan/Zlatorog (prenos na TVS 2)

Finale:

Nedelja, 13. 2., 17:00:
Zmagovalca polfinalov (prenos na TVS 2)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.