Olimpija s točko prekinila niz porazov

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Nogometaši Olimpije in Gorice so se v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:0). Na prvi tekmi kola je Celje slavilo v Novem mestu (0:1).
Oglej si celoten članek

Pred današnjim obračunom petouvrščene (Gorica) in osmouvrščene (Olimpija) ekipe prvenstva so bili v prednosti gostje s Primorske; domači so v zadnjih tekmah padli v krizo, iz katere jim vsaj za zdaj ni pomagala niti menjava trenerja, ko je na vročo klop v Stožicah sedel Milorad Kosanović: pred dvobojem z Goričani so izgubili štirikrat zapored in na nobeni od teh tekem niso zadeli. Statistika gostov je bila precej boljša, imeli so dve zmagi z zadnjih treh tekem, dobili pa so tudi prvi medsebojni dvoboj v sezoni s 4:1. Danes pa se je tekma končala brez zmagovalca, kar je za domače le pomenilo konec dolgega obdobja brez točk in gola.

Brez pravih priložnosti

Moštvi sta začeli mlačno in previdno. Igra je večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma, pravih priložnosti pa ni bilo, tako da sta bila tudi vratarja Elvis Đafić in Alex Cordaz brez pravega dela. Za goste je nekoliko nevarneje prvi zapretil Massimo Coda v 13. minuti, pri domačih je nekaj minut zatem po akciji s kota streljal Nik Omladič. Razen nekaj strelov od daleč, ko so žoge poletele daleč od cilja, peščica gledalcev ni videla nobene obetavnejše akcije. Domači so po padcu Andraža Šporarja, ko ga je v kazenskem prostoru ob koncu prvega dela oviral Marco Modolo, sicer zahtevali najstrožjo kazen, a je bil ljubljanski napadalec v prepovedanem položaju.

Drugi polčas bolj produktiven

Nadaljevanje predstave zeleno-belih in modro-belih je bilo boljše. Prvi zadetek je padel takoj na začetku drugega dela. Po podaji Saše Aleksandra Živca v kazenski prostor, domači so sicer protestirali, da je šlo za prepovedani položaj, je Coda z glavo premagal domačega vratarja. Nekaj minut zatem je v kazenskem prostoru Olimpije padel Živec, a je sodnik zaradi simuliranja njemu pokazal rumeni karton. Domači pa so kmalu izenačili; po akciji s kota in strelu Omladiča od daleč je vratar Gorice žogo le odbil, do nje pa je na petih metrih prišel Milan Anđelković in jo potisnil v mrežo ter tako končal dolgo strelsko sušo zmajev.

Sedem minut veselja

Po drugem golu sta si ekipi pripravili še nekaj polpriložnopsti, domači so imeli terensko premoč, vendar brez pravega učinka. Vse do 77. minute, ko je žogo na kakšnih desetih metrih dobil Andraž Šporar ter jo z natančnim strelom poslal mimo vratarja gostov v levi kot vrat Gorice, ob pomoči vratnice pa je končala v mreži za 2:1. A sanje domačih o zmagi je hitro končal vratar gostov Cordaz, ki se je v 82. minuti z žogo sprehodil do sredine igrišča, nato podal skorajda že z Olimpijine polovice, njegova dolga podaja pa je presenetila domačo obrambo in končala pri Gianluci Lapaduli, ki mu ni bilo težko zadeti. To pa je bil tudi končni izid tekme.

Celje na Portovalu do tretje zmage v nizu

Celjani so dobili še drugi letošnji obračun proti Krki, slavili pa so tretjič zapored. Dolenjci tudi na tretji zaporedni tekmi niso zadeli, ob tem so prejeli trinajsti zadetek. Krka je proti Celjanom igrala oslabljena, saj so manjkali Miroslav Cvijanović, Jaka Ihbeisheh, Josip Marošević in Saša Ranić, prvič pa je za krkaše zaigral stari znanec slovenskih zelenic Zoran Zeljković.

Domači so tekmo začeli odločneje, a si niso pripravili prave priložnosti, Celjani pa so iz prvega napada povedli. V peti minuti je Benjamin Verbič s kakšnih 18 metrov zadel desni zgornji kot Krkinega gola. Po zadetku so Celjani dvakrat sprožili prek Mihe Zajca, toda mladi vezist v sedmi in 12. minuti ni meril najbolj natančno. Novomeščani so do prvega strela prišli v 12. minuti, ko je Zeljković lepo podal v kazenski prostor do Lea Ejupa, ki je iz bližine žogo poslal prek gola. V 39. minuti je bil Verbič blizu drugega zadetka, z dobro obrambo se je izkazal Matko Obradović. Krkaši so bili v 44. minuti blizu izenačenju, streljal je Žiga Kastrevec, že premagal Matica Kotnika, a je eden od celjskih branilcev v zadnjem trenutku žogo izbil v vratnico.

Po uri igre je Urban Kramar z lobom že premagal Kotnika, dovolj hiter je bil Sebastjan Gobec, ki je žogo še pravočasno izbil. Novomeščani so bili nevarni v 72. minuti, ko je zaključil Thierry Alain Mbognou, a nastreljal celjskega vratarja. Igra se je nato razživela, v 74. minuti je v okvir vrat streljal Kastrevec, po protinapadu pa je celjsko akcijo zaključil Zajc, z obrambo se je izkazal Obradović. Krkaši so bili blizu zadetka v 89. minuti, ko je Zeljković lepo našel Vedrana Ivankovića, ki je z glavo zadel prečko in Celjani so se lahko veselili treh točk.

Koper prevzel prvo mesto na lestvici

Koprčani so si po zmagi nad Domžalčani vsaj za 24 ur priborili vodilni položaj na prvenstveni lestvici, saj bo drugouvrščeni Maribor tekmo 16. kroga proti Triglavu odigral v nedeljo, ob tem pa ima še eno tekmo manj kot ostale ekipe.

Čeprav brez nekaterih igralcev (kaznovani so Miha Blažič, Goran Galešić, Matej Palčič in Urban Žibert), so dvoboj domači začeli aktivneje od gostov. V 16. minuti je Matej Pučko spravil žogo do Perice Ivetića, ta pa je z leve strani z osmih metrov streljal v Nejca Vidmarja. Tri minute pozneje so domači povedli. Ivica Guberac je poslal predložek v kazenski prostor gostov, Novogoričan v koprskih vrstah Miha Gregorič pa je žogo spretno z volejem poslal za Vidmarjev hrbet. Po vodstvu Koprčanov so gosti počasi prevzeli pobudo in začeli pretiti Igorju Neneziću. Omeniti velja strele z razdalje Slobodana Vuka v 34., Zenija Husmanija v 38. in Erika Janže v 43. minuti, vedno znova je žoga končala mimo vrat oziroma je bil koprski vratar na mestu.

Zadetek Gregoriča zadostoval za zmago

Tudi v nadaljevanju tekme so bili aktivnejši gosti. Janža je v 62. minuti poslal lep predložek v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Slobodan Vuk, njegov strel je končal mimo vrat. Dve minuti zatem se je Joshua Parker sprehodil skozi zvezno in obrambno vrsto domačih, povsem osamljenemu pa z desetih metrov ni uspelo premagati Nenezića, saj je njegov strel v zadnjem trenutku blokiral Ivetić. Nato so do sape prišli domači nogometaši, ki so se ves drugi polčas zelo disciplinirano branili. V 70. minuti je s 25 metrov streljal Pučko, minuto pozneje Leo Štulac, obakrat se je izkazal Vidmar. Zadnjo veliko priložnost so imeli gosti v 82. minuti, ko je prosti strel s 25 metrov odlično izvedel Slobodan Vuk, s še boljšo obrambo se je izkazal Nenezić, ki je s tem Kopru priboril zmago.

Prva liga TS, 16. kolo:

Krka : Celje 0:1 (0:1)
Verbič (5)

Olimpija : Gorica 2:2 (0:0)
Anđelković (54), Šporar (76); Coda (47), Lapadula (82)

Koper : Domžale 1:0 (1.0)
Gregorič (19)

Nedelja ob 17.00:
Maribor - Triglav
Rudar - Zavrč

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.