Olimpija se je dobro upirala do polčasa

Foto: Petrol Olimpija/Aleš Fevžer Marko Simonović
Košarkarji Petrola Olimpije so v tekmi 7. kroga lige Aba izgubili proti Crveni zvezdi s 60:83 (23:22, 36:43, 49:65).
Oglej si celoten članek

Petrol Olimpija je sredi zahtevnega niza težkih tekem, z današnjo proti vodilni ekipi regionalnega tekmovanja Crveni zvezdi pa Ljubljančanom ni uspelo prekiniti niza porazov, ki zdaj vključujejo tistega proti evroligašu iz Podgorice, proti Klaipedi v ligi prvakov in proti Beograjčanom.

Crvena zvezda je dobila vseh šest uvodnih obračunov lige Aba, danes pa še sedmega, ko je po izenačenem začetku v nadaljevanju stvari postavila na pričakovano mesto. Današnji dvoboj je bil za zmaje sicer priložnost za maščevanje za poraz pred dvema mesecema v superpokalu tega tekmovanja (60:86), a se je izkazalo, da se razmerja moči niso bistveno spremenila.

Četa Zorana Martića je bila konkurenčna do polovice tekme. Prvo četrtino so Ljubljančani dobili za točko, potem ko so največ vodili za štiri, v drugi četrtini pa so bili nazadnje blizu pri 33:34 v 17. minuti. Potem je sledil delni izid 3:9, to pa je nakazalo, v katero smer bo šla tekma v drugi polovici.

Beograjčani po odmoru niso imeli težav pri vzdrževanju vodstva. Tudi ko so domači prišli na -10, so imeli hiter dogovor, zanesljivo dobili tretjo četrtino ter nato v zadnji le še dokončali delo, ko je prednost narasla tudi na več kot 20 točk. Končna je bila + 23 (83:60) za goste, ki so tako skorajda ponovili izid iz Laktašev 21. septembra.

Pri domačih se je strelsko najbolj izkazal Scott Reynolds s 17 točkami, nihče od njegovih soigralcev pa ni presegel dvojnega strelskega izkupička.

V naslednjem krogu lige Aba bo Petrol Olimpija v petek, 16. novembra, gostovala pri Igokei.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.